-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 08 22

„Šiaulių“ krepšinio klubą papildė 217 cm ūgio Ovidijus Galdikas

„Šiaulių“ klubo vadovai sukirto su 23 metų 217 cm ūgio Ovidijumi Galdiku. Suderinus kelis formalumus, su kauniečiu aukštaūgiu bus pasirašytas ilgametis kontraktas.
Krepšinio kamuolys
Krepšinio kamuolys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Itin perspektyviu laikytą aukštaūgį prieš pusantrų metų sustabdė traumos. Kelio ir pėdos traumas Ovidijus Galdikas gydėsi iki šių metų pradžios, o po to pradėjo žaisti mėgėjų lygose. Rugsėjo 4-ąją jam sukaks 24 metai.

2009–2010 m. sezoną aukštaūgis rungtyniavo Regionų krepšinio lygoje (RKL) ir per mačą sostinės „KM-Magnus“ ekipai rinkdavo po 21,2 taško, sugriebdavo po 10,9 kamuolio. Kitą sezoną milžinas perėjo į Anykščių „Puntuko“ komandą ir debiutavo antroje pagal pajėgumą Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Kol susižeidė, krepšininkas sužaidė devynis mačus, per kuriuos „Puntuko“ komandai pelnydavo po 14,8 taško, sugriebdavo po 9,3 kamuolio ir blokuodavo po 3 metimus.

„Neįperkame vardą jau turinčių krepšininkų, todėl bandysime patys atskleisti naujus talentus. Komanda formuojama ne vienam sezonui. Ją atjauninome, nes tokia susiklostė situacija. Gerai, kad atsirado rėmėjas iš Klaipėdos, kad pasikeitė Šiaulių miesto savivaldybės vadovų požiūris į krepšinį, į klubą“, – sakė klubo direktorius Adomas Klimavičius.

Vienas klubo vadovų pažymėjo, kad naujų veidų šį sezoną dar bus: „Ovidijus – ne paskutinis naujokas. Nė vienas komandos narys negali būti ramus. Mes komplektuosime komandą visą sezoną“.

Ovidijaus Galdiko karjera:

  • 2009–2010 m. Vilniaus „KM-Magnus“ (RKL) – 21,2 tšk., 10,9 atk. kam.
  • 2010–2011 m. Anykščių „Puntukas“ (NKL) – 14,8 tšk., 9,3 atk. kam., 3 blk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius