Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 03

Svarbiausias LKL savaitės įvykis – „Neptūno“ pergalė Kaune prieš "Žalgirį"

Klaipėdos „Neptūnas“ per vieną savaitę sugebėjo įkristi į duobę pralaimėdamas Pasvalyje ir iš jos išlipti pergale prieš lygos čempioną. Taip klaipėdiečiai sudrumstė LKL turnyro lentelės viršūnę.
Artūras Milaknis
Artūras Milaknis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

ATGIMIMAS. Deividas Gailius padarė beveik viską, bet Pasvalio „Pieno žvaigždės“ vis tiek užėmė Klaipėdos „Neptūno“ tvirtovę. Klaipėdiečiai savaitę pradėjo skausmingu pralaimėjimu pasvaliečiams 89:97 ir net treneris Kazys Maksvytis po nesėkmės prabilo apie duobę, į kurią dar LKF taurės turnyre įkrito „Neptūnas“.

Klaipėdos ekipa pirmą kartą šį sezoną suklupo prieš komandą, kuri nepatenka į LKL lyderių trejetą.

Tačiau 25 taškus į „Pieno žvaigždžių“ krepšį įmetęs D.Gailius negalėjo leisti, kad „Neptūno“ laivas grimztų dar giliau.

„Neptūnas“ atsitiesė ne prieš bet ką kitą, o Kauno „Žalgirį“. „Neptūnas“ Kaune nukovė BEKO-LKL čempionus 90:86 – antrą kartą iš eilės per dvi savaites.

Jis vėl buvo rezultatyviausias – surinko 19 taškų. „Neptūnas“ atsitiesė ne prieš bet ką kitą, o Kauno „Žalgirį“. „Neptūnas“ Kaune nukovė BEKO-LKL čempionus 90:86 – antrą kartą iš eilės per dvi savaites.

BEKO-LKL savaitės naudingiausiojo titulą užsitarnavęs D.Gailius ne tik buvo rezultatyviausias, bet dar atkovojo 7 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Nebuvome ta komanda, kokia būname įprastai. Jei priešininkas Kaune įmeta 90 taškų, reiškia, kažką darėme ne taip“, – skylėta gynyba liko nepatenkintas „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

„Prieš rungtynes tikrai netryškau optimizmu, nes po sunkios sezono stadijos jautėme nuovargį. Bet rūbinėje juokavome, kaip negalime sakyti, kad esame duobėje, jei nugalime „Žalgirį“, – šypsojosi K.Maksvytis.

„Neptūnas“ pralaimėjo kovą po krepšiu 29-36, bet atsigriebė taikliau atakuodamas iš dviejų taškų zonos (58 proc. – 49 proc.). Be to, klaipėdiečiai kur kas labiau brangino kamuolį (5 kl.) nei kauniečiai (12).

„Neptūnas“ sudrumstė BEKO-LKL turnyro lentelės viršūnę. „Žalgirį“, „Neptūną“ ir „Lietuvos rytą“ šiuo metu skiria vos viena pergalė.

VIDEO: BEKO-LKL savaitės žaidėjas – Deividas Gailius

NERVAI. „Mažeikiai“ parodė dantis Vilniaus „Lietuvos rytui“. 33-ąją rungtynių minutę Tyleris Olanderis tritaškiu sumažino atsilikimą iki 3 taškų (60:63) ir toliau siutino vilniečių trenerį Marcelo Nicolą. Tačiau lemiamu metu sostinės klubas susigriebė – taškus ėmę rinkti Gediminas Orelikas, Martynas Gecevičius, Antanas Kavaliauskas ir Žygimantas Janavičius pristabdė dviženklį skirtumą panaikinusius žemaičius ir išsaugojo pergalę 76:70.

Tačiau „Lietuvos ryto“ treneris M.Nicola po mačo neslėpė nusivylimo: „Žaidėjai galvojo, kad nesunkiai laimės, bet tai yra kvaila – negalima nuvertinti nė vieno varžovo. „Mažeikiai“ sustiprėjo, turi aukšto lygio žaidėjų ir buvo pasiruošę šioms rungtynėms. Turėjome žaisti kaip gera komanda. Tikiuosi, pasimokėme iš šio susitikimo.“

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Marcelo Nicola
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Marcelo Nicola

Dugnas. BEKO-LKL turnyro lentelės uodegoje vyksta atkaklios kovos. Kiekviena pergalė – aukso vertės.

Savo pozicijas įtvirtino aštuntoje vietoje įsitaisęs Panevėžio „Lietkabelis“ (9/19). Panevėžiečiai 88:71 užtikrintai nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“ (5/23). Tiesa, kėdainiečiai prieš tai apsikasė dešimtoje turnyro lentelės vietoje įveikdami „Prienus“ (6/21) – 69:63. Tai buvo dvyliktoji prieniškių nesėkmė iš eilės.

Vienuoliktoje vietoje ant iškritimo ribos laviruojantis „Mažeikių“ (2/27) klubas nuo artimiausių varžovų atsilieka trimis pergalėmis.

BEKO-LKL praėjusios savaitės rezultatai:

Kauno „Žalgiris“ – Klaipėdos „Neptūnas“ 86:90 (J.Andersonas 18, R.Javtokas 16/ D.Gailius 19, M.Girdžiūnas 17, M.Mažeika 16)

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – „Mažeikiai“ 76:70 (A.Kavaliauskas 17, M.Gecevičius 12, G.Orelikas 10/ D.Tarvydas 17, T.Olanderis 14)

Panevėžio „Lietkabelis“ – Kėdainių „Nevėžis“ 88:71 (E.Žabas 21, M.Kazonas 19, D.Šalenga 17/ V.Volkus 16, M.Monroe 12)

Klaipėdos „Neptūnas“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“ 89:97 (D.Gailius 25, V.Vasylius 12/ E.Kairys 20, L.Kisielius 16, M.Dixonas 14)

Kėdainių „Nevėžis“ – „Prienai“ 69:63 (Th.Davisas 18, R.Biliartas 14, J.Crawfordas 11/ M.Linkevičius 17, V.Sragauskis 12)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius