-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 24

Trumpesni LKL pusfinaliai: istorinė „Šiaulių“ ir „Rūdupio“ galimybė prasibrauti į finalą?

Antradienį Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) prasideda mūšiai dėl vietų finale. Ar rekordiškai trumpi pusfinaliai taps Prienų „Rūdupio“ ir „Šiaulių“ pranašumu prieš šalies krepšinio milžinus – atitinkamai Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“?
Rungtynių akimirka
„Rūdupio“ ir „Žalgirio“ rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sostinės klubui prasibrovus į VTB Vieningosios krepšinio lygos finalo ketvertą, LKL pusfinalių serija sutrumpėjo. Pirmą kartą turnyro istorijoje bus kovojama ne iki dviejų pergalių, bet nugalėtojas paaiškės po dvejų rungtynių, skaičiuojant taškų skirtumą. LKL finalo serija šiemet taip pat sutrumpės – bus kovojama ne iki keturių, bet iki trijų pergalių.

„Stengsimės kovoti iš visų jėgų. Prognozuoti sunku, bet žinome, kad „Žalgiris“ – įveikiamas. Kita vertus, neabejoju, kad LKL čempionai į Prienus atvyks tikrai kitaip nusiteikę, nei tai buvo per BBL ketvirtfinalį“, – prisimindamas vienintelę „Rūdupio“ pergalę (97:85) per šešis šio sezono tarpusavio mačus „Kauno dienai“ sakė „Rūdupio“ treneris asistentas Mindaugas Arlauskas.

Pernai LKL bronzą laimėjusi Prienų ekipa – vienintelė Lietuvos komanda, kuriai šį sezoną pavyko įveikti abu šalies grandus – „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“.

„Puikiai suprantame, kad pusfinalio favoritai – ne mes, tačiau kovosime iš visų jėgų. Tikrai neisime į aikštę lengvai atiduoti pergalės, – tęsė M.Arlauskas. – Mūsų uždavinys yra trečioji vieta. Tokių pačių ambicijų yra kupini ir „Šiaulių“ krepšininkai. Pernai jiems labai nepasisekė, tad neabejoju, kad Antano Sireikos auklėtiniai stengsis bet kokia kaina reabilituotis ir iš mūsų atimti bronzą.“

Rimtai kibti į atlapus LKL vicečempionui „Lietuvos rytui“ yra nusiteikęs ir kito antradienį prasidėsiančio pusfinalio dalyvis – „Šiaulių“ klubas. Nors „Lietuvos rytui“ „Šiauliai“ šį sezoną pralaimėjo abu tarpusavio mačus, tačiau sezono pabaigoje įsibėgėję Antano Sireikos auklėtiniai parodė ambicijas nugalėdami „Žalgirį“.

„Manau, kad sprendimas sutrumpinti LKL pusfinalio seriją mums naudingas: dukart įveikti tokį varžovą, kaip Vilniaus klubą, galima tik būnant stipresniems, o dviejų mačų serijoje visko gali būti“, – „Kauno dienai“ sakė A.Sireika.

18-ą sezoną LKL lygoje kovojantys „Šiauliai“ kol kas nė karto nėra žaidę finale, kaip ir 3-ią sezoną su stipriausiomis šalies krepšinio komandomis besivaržantis „Rūdupis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius