2015 02 23

Vitoldas Masalskis: „Jamesas Andersonas įrodė, kad nėra savanaudis“

„Žalgiris“ Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyro finale įrodė, kad nėra vieno žmogaus komanda. Aiškus puolimo lyderis Jamesas Andersonas sukrapštė tik du taškus, tačiau tai nesutrukdė žalgiriečiams penktą kartą laimėti LKF taurės. Lemiamoje dvikovoje Gintaro Krapiko auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje 82:76 įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“.
Jamesas Andersonas
Jamesas Andersonas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vilniečių neišgelbėjo pagerėjusi gynyba

„Kauniečiai tiesiog rungtyniavo geriau, taikliau atakavo, puikų mačą sužaidė tie krepšininkai, kurie paprastai nebūna labai rezultatyvūs. Tai naudingiausiu finalo žaidėju pripažintas Edgaras Ulanovas ir Siimas-Sanderis Vene. Šeimininkams padėjo ir sirgaliai. Tiesa, „Žalgiriui“ nebuvo lengva. Atėjus naujam treneriui Marcelo Nicolai, vilniečiai pakeitė gynybą, gintis ėmė agresyviau. „Lietuvos ryto“  žaidime apskritai atsirado daugiau energijos“, – portalui sportas.info teigė treneris, buvęs „Žalgirio“ žaidėjas Vitoldas Masalskis.

Atėjus naujam treneriui Marcelo Nicolai, vilniečiai pakeitė gynybą, gintis ėmė agresyviau.

Mačo baigtį iš esmės nulėmė antrasis kėlinys, kurį šeimininkai laimėjo net 30:11. Dvikovos paabaigoje svečiai spaudimo visoje aikštėje dėka skirtumą tik sušvelnino. Nors „Žalgirio“ krepšininkai padarė 19 klaidų, o „Lietuvos ryto“ – 10, bet kauniečiai daug taikliau metė tritaškius (10/19, varžovai 6/23), žaidė darnesnį komandinį krepšinį – atliko 20 rezultatyvių perdavimų, o oponentai –  14.

„J.Andersonas įrodė, kad nėra savanaudis, tik apie asmeninę statistiką galvojantis žaidėjas. Pamatęs, kad yra itin kibiai dengiamas, jis nesielgė avantiūriškai, nebandė žūtbūt pelnyti taškų, o žiūrėjo į komandos draugams“, – legionierių, kuris atliko 5 rezultatyvius perdavimus, į krepšį metė tik du kartus, gyrė V.Masalskis.

Nuvylė teisėjams akis draskęs G.Orelikas

Krepšinio specialistas pagyrė ir „Lietuvos ryto“ gynybą: „Vilniečiai stengėsi, kiek įmanoma, neleisti priešininkams žaisti "pikenrolo". Taip pat Vilniaus komanda su naujuoju strategu pradėjo gintis kiečiau“.

V.Masalskį nuvylė rezultatyviausio šį sezoną „Lietuvos ryto“ žaidėjo Gedimino Orelikos pasirodymas. Ne tik dėl to, kad jis surinko vos 7 taškus. Jis nuolat ginčijosi su neblogai savo darbą atlikusiais teisėjais ir taip veltui švaistė energiją.

„Šiauliams“ nesutrukdė ir traumos

LKF taurės turnyre netikėtai trečiąją vietą užėmė, LKL čempionate tik 7-toje pozicijoje esantys „Šiauliai“. Dėl žaidėjų traumų smarkiai nukraujavę šiauliečiai mažajame finale kurį laiką turėjo dviženklį deficitą, tačiau 77:62 nukovė Utenos „Juventus“ klubą, kuris LKL pirmenybėse žengia ketvirtas. Tose rungtynėse „Šiauliai“ rėmėsi vos septyniais krepšininkais (Arūnas Sajavičius žaidė tik minutę).

Šiaulių ekipa ketvirtfinalyje sensacingai 73:71 palaužė Eurolygoje žaidusį Klaipėdos „Neptūną“, pusfinalyje įnirtingai priešinosi „Lietuvos rytui“ (61:71) , didžiąją mačo dalį netgi pirmavo. 

Dar vienas netikėtumas – blankus „Pieno žvaigždžių“ pasirodymas. LKL čempionate pastaruoju metu solidžiai atrodantis Pasvalio klubas jau pirmajame etape neatsilaikė prieš „Juventus“ 76:82.

„Šiauliečiai“ žaidė nepaprastai kovingai. Nustebau, iš kur jie turi tiek energijos. Jei krepšininkai turi daug motyvacijos, jei juos rungtynėms tinkamai nuteikia treneris, net ir su trumpu atsarginiu suoleliu komanda gali nuversti kalnus. „Juventus“ žaidėjai mažajame finale buvo apatiški. Po Naujųjų metų Utenos klubo žaidimo kreivė sminga žemyn. Manau, kad varžovai perkando uteniškių puolimą, kuriame pagrindinis žmogus yra Rashaunas Broadusas.

Kai jis patikimai dengiamas, „Juventus“ dažnai neranda kitų sprendimų. Tikrai netikėjau, kad „Pieno žvaigždės“ taip greitai pasitrauks iš turnyro. Šis klubas turi talentingus trenerius, žaidžia greitą, akiai patrauklų krepšinį. „Neptūnui“ labai stinga aukšto lygio vidurio puolėjo, kuris mokėtų žaisti nugara į krepšį, gerai gintųsi. Vis dėlto, manau, kad klaipėdiečiai yra pajėgesni už šiauliečius, uteniškius, pasvaliečius, Alytaus „Dzūkiją“. Na, o „Šiauliai“, „Juventus“, „Pieno žvaigždės“, „Dzūkija“ yra labai panašaus lygio komandos, todėl LKL atkrintamosiose varžybose bus didžiulė intriga“, – samprotavo V.Masalskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius