-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

50 metų – sugrįžimui ne riba (Drebėk, Virgi…)

Lietuvos disko metikas Virgilijus Alekna 2010 metų vasaros sezone turės dar vieną varžovą – į profesionalų sportą „grįžta" islandas Vesteinnas Hafsteinssonas. Eiliniams lengvosios atletikos gerbėjams jis iki šiol buvo žinomas tik kaip olimpinio čempiono Gerdo Kanterio treneris.
Disko metimas, 1933
Disko metimas, 1933 metai / „Scanpix“ nuotr.

Tačiau specialistai prisimena, kad asmeninis islando rekordas disko metime yra labai solidus – 67,74 metro, tačiau pasiektas jis net prieš 21 metus. Šiuo metu būsimam profesionalui yra lygiai 50 metų. Įdomu ir tai, kad minėtas rezultatas iki šiol yra ir Islandijos rekordu. Pasak V.Hafsteinssono, jis pagaliau suprato, jog vėl gali rungtyniauti pačiu aukščiausiu lygiu, kasdien treniruojasi ir džiaugiasi, jog jo nekankina nei menkiausios traumos.

Trenerio mokinys G.Kanteris taip pat labai teigiamai vertina šį savo mokytojo žingsnį: „Manau, Vesteinas turi potencialo varžytis aukščiausio kalibro varžybose, ir tai, nepaisant jo amžiaus. Šiuo metu jis pasiekęs puikią formą ir labai pasitiki savimi.”

Specialistams kyla tik vienas klausimas – kaip islandas randa laiko treniruotėms – juk be darbo su G.Kanteriu jis dar visu krūviu skaito paskaitas studentams…

Bet kokiu atveju, rožinėse svajonėse iškylantis vaizdas labai viliojantis – V.Hafsteinssonas varžosi su V.Alekna, R.Ubartu ir G.Kanteriu, šuolio į aukštį sektoriuje Jaroslavui Rybakovui ir Ivanui Uchovui ant kulnų lipa Kęstutis Šapka, o maratono distancijoje Hayle Gebreselassie ir Samuelį Wanjiru lenkia Romas Sausaitis… Ir visos šios varžybos vyksta pirmąją balandžio dieną...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius