Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airinė Palšytė neprasibrovė į Europos čempionato šuolių į aukštį rungties finalą (papildyta 15.00 val.)

Barselonoje vykstančiame Europos lengvosios atletikos čempionate penktadienį į šuolių į aukštį rungties finalą nepateko Airinė Palšytė. Pasaulio jaunimo vicečempionė neįveikė kvalifikacinio aukščio – 192 cm ir tarp 26 dalyvių užėmė 18-ą vietą.
Airinė Palšytė
Airinė Palšytė / Alfredo Pliadžio nuotr.
Alfredo Pliadžio nuotr./Aurinė Palšytė
Aurinė Palšytė

Neseniai Kanadoje vykusiose pasaulio jaunimo pirmenybėse sidabro medalį šuolių į aukštį rungtyje iškovojusi A.Palšytė Barselonoje neįveikė kvalifikacinio normatyvo – 192 cm aukščio.

Aštuoniolikmetė vilnietė pirmu bandymu įveikė 1,78 m aukštį, trečiu – 1,83 m, antru – 1,87 m, trečiu – 1,90 m. Į 1,92 m aukštį pakeltos kartelės peršokti nepavyko ir Airinė užėmė 18 vietą. Šuolių į aukštį finale kovos 12 atlečių. Tarp jų ir pasaulio čempionė kroatė Blanka Vlasič.

„Ar esu patenkinta vieta ir rezultatu? Turbūt, nes po kelionės (Monktone dalyvavo pasaulio jaunimo čempionate – aut.) buvo ganėtinai sunku šokinėti, o metras devyniasdešimt yra ganėtinai aukštas rezultatas, – po varžybų svetainei lengvoji.lt sakė Airinė, kuriai kvalifikacinių varžybų pradžioje nelengvai paklusdavo aukščiai. – Atsiliepė ir kelionė. Esu pripratusi varžybų pradžioje prasišokinėti, o čia pradinis aukštis jau buvo metras septyniasdešimt aštuoni. Buvo sunku, nes norėjosi daugiau bandymų, o apšilti nelabai buvo laiko."

Airinė tikėjosi įveikti kvalifikacinį aukštį. „Tokį aukštį šiemet man pavyko įveikti du kartus. Viskas įmanoma. Kanadoje turėjau tikslą iškovoti medalį, o Barselonoje – patekti į finalą. Deja, čia varžovės buvo stipresnės", – pripažino lengvaatletė.

Prisimindama Kanadoje vykusį pasaulio jaunimo čempionatą, Airinė sako, kad išspaudė viską, kas buvo įmanoma. „Pasiekiau geriausią rezultatą, kokį galėjau. Susidėjo daug problemų, todėl manau, kad tokioje situacijoje antra vieta yra gerai, – sakė Airinė. – Problemos – įvairios... Kelionė, oro sąlygos. Kvalifikacijos metu švietė saulė, o finale lijo, pūtė smarkus vėjas. Daug kas susideda ir daro įtaką rezultatui."

Airinei pastarosios kelios savaitė suteikė daug malonių akimirkų. „Retas mano amžiaus žmogus tiek keliauja, tiek pamato, tiek dalyvauja varžybose, todėl esu laiminga", – sakė aštuoniolikmetė.

Šiame sezone Airine planuoja dar porą varžybų, o vėliau atostogaus. „Reikia juk vasara pasidžiaugti", – šyptelėjo šuolininkė į aukštį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius