-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Amerikietis kartelę diskininkams iškėlė labai aukštai

Mažai kam žinomas JAV disko metikas Jasonas Youngas vienose pirmųjų šį sezoną disko metimo varžybose Teksase įrankį numetė net 69,90 metro ir labai aukštai iškėlė kartelę pajėgiausiems pasaulio diskininkams.
JAV diskininkas Jasonas Youngas tapo pasaulinio sezono lyderiu
JAV diskininkas Jasonas Youngas tapo sezono lyderiu. / johnnyblazed.com nuotr.

Kovo 27 dieną vykusiose „Techas Tech Open” varžybose Teksaso universiteto studentas ketvirtuoju bandymu švystelėjo įrankį 69,90 metro ir tapo sezono lyderiu pasaulyje (kiti sėkmingi bandymai – 57,83 bei 61,17 metro). Tai ir amerikiečio asmeninis rekordas, iki šiol jis buvo 67,86 metro. Juodaodis amerikietis pernai, kamuojamas traumų, geriausiu bandymu įrankį metė vos  61,76 metro ir net nepateko į rungties pasaulinį šimtuką. Antras Teksase likęs Julianas Wruckas įrankį numetė 61,02 metro.

Naujasis sezono lyderis po šio starto sakė: „Turėjau keletą panašių mėginimų ir per apšilimą prieš šias varžybas – tie bandymai viršijo 66 metrų ribą ir tai man sukėlė didelį gerų rezultatų alkį. Žinojau, kad galiu pasiekti asmeninį rekordą, nors oro sąlygos nebuvo pačios geriausios. Ir kiti du bandymai buvo ties 67 metrų riba, tačiau kažkiek nejaučiau rankos ir maniau, jog tai blogi bandymai, tad specialiai peržengiau sektoriaus ribą.“

Raumenis po žiemos pramankštino ir olimpinis čempionas estas Gerdas Kanteris. Per tarptautines varžybas Vekšio (Švedija) manieže jis nusviedė diską 66,95 metro. Tai antrasis rezultatas pasaulyje šį sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius