Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrasis Airinės Palšytės bandymas šturmuoti šalies rekordą

Pajėgiausia šalies šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė žiemos sezoną baigė dar viena paraiška į naująjį Lietuvos rekordą. Antrą kartą savo karjeroje septyniolikametė varžėsi su kartele, pakelta į 1,97 metro aukštį.
Akimirkos iš Vilniaus lengvosios atletikos čempionato antrosios dienos
Airinė Palšytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Vilniaus lengvosios atletikos manieže vykusiose 61-ojo Vilniaus moksleivių olimpinio festivalio lengvosios atletikos varžybose Airinės rezultatas, kurio užteko pergalei, buvo daugiau nei kuklus – 1,70 metro. Tačiau iš karto po šio aukščio kartelė buvo pakelta net 27 centimetrais. Kol kas naujas šalies rekordas nepakluso, tačiau akivaizdu, kad iš pasaulio uždarų patalpų čempionato Katare A.Palšytė parsivežė dar daugiau pasitikėjimo savimi. Bet kuris lengvosios atletikos specialistas, ko gero, sunkiai prisimintų atvejį, kai tarp dviejų aukščių varžybose būtų toks milžiniškas skirtumas.

Pati Airinė šias varžybas vertina ir labai rimtai, ir kaip pokštą. „Jei atvirai, labai skubėjau, mokyklai reikėjo pirmos vietos, ji buvo laimėta, o baigti šokinėti ties tokiu aukščiu niekaip negalėjau, kaip ir niekada nebaigiu šokinėti po įveikto aukščio. Su trenere net diskutavome apie bandymus šokti 2 metrus. Tiesiog tai buvo paskutinės varžybos atstovaujant mokyklai, norėjosi kaip nors tą faktą įamžinti. O jei rimčiau, trenerė siūlė bandyti jėgas ties 2 metrų riba, mat norėjo priversti mane šokti didesnį aukštį, nei esu pasiruošusi. Tikslas buvo išlaikyti šuolio techniką įveikiant didelį aukštį – kaip žinoma, aukščiui didėjant pradeda kisti ir technika, atlikimo greitis. Šį kartą buvo kitaip – šokant 1,97 metro bandymai jau buvo stabilūs ir aukštis neturėjo įtakos pačiam šuoliui. Būtent to ir siekėme.“

Ne paslaptis, kad didžiausi atradimai pasaulyje padaromi netyčia arba pokštaujant. Tad visai tikėtina, kad būtent panašiai pokštaujant  paklus ir nuo 1994 metų Nelei Žilinskienei priklausantis šalies rekordas (1,96 metro). Trečiasis bandymas bus jau varžantis stadione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius