Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrasis registracijos į Vilniaus maratoną etapas jau prasidėjo

Kovo 16 dieną prasidėjo antrasis registracijos į septintąjį Tarptautinį Vilniaus Maratoną, kuris vyks rugsėjo 12 dieną etapas, kuris tęsis iki balandžio pabaigos.
Vilniaus Maratonas 2010
Vilniaus Maratonas 2010 / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Bėgimas Vilnius

Kovo 30 dieną maratono organizatoriai paskelbs ir visos šių metų renginio programos, kuri tęsis dvi arba tris dienas, matmenis. Šiemetinio maratono veidu pasirinkta 2008 metų maratono bei 2009 metų pusės maratono distancijos nugalėtoja Diana Lobačevske.

Šiuo metu bėgti centrinėmis Vilniaus gatvėmis jau pareiškė norą beveik 300 bėgikų iš 7 Europos šalių. Tikimasi, kad viso į Vilniaus gatvės išbėgs per 2000 bėgikų iš 25-30 pasaulio šalių bei visų šešių pasaulio žemynų. Pernai bėgime startavo 1200 dalyvių. Jau beveik 100 dalyvių pareiškė norą išbandyti jėgas viso maratono distancijoje, tad tikimasi rekordo ir ilgiausioje lengvosios atletikos distancijoje (pernai visą distanciją įveikė 230 bėgimo entuziastų).

„Šiemet daugiausiai dirbame dviemis kryptimis. Siekiame, kad į Vilnių atvyktų kuo daugiau bėgimo entuziastų iš kitų šalių – tai ne vien profesionalūs sportininkai, tačiau ir paprasti bėgimo mėgėjai. Taip pat itin akcentuojame mini maratono (4,2 kilometro) distanciją – norime, kad ją išbandytų kuo daugiau jaunimo, kitų sporto šakų atstovų. Norime parodyti vilniečiams ir miesto svečiams, kad lengvoji atletika ir konkrečiai bėgimas – penas ne tik žiūrovams, tačiau ir patiems dalyviams. Visa bėgimo trasa drieksis šalia Neries upės, tad tai ne tik gaivus rudeniško Vilniaus oras, tačiau ir puiki aplinka bėgančių akims, – sako Vilniaus maratono direktorius Evaldas Martinka. – Kartu tai ir Lietuvos maratono čempionatas, tad sulauksime ir stipriausių šalies maratonininkų starto, juk Lietuvoje jie startuoja itin retai. Tačiau nepamirškime ir bėgimo entuziastų – štai praėjusių metų bėgimo rekordininkė Poškų šeima iš Šalpėnų šiemet registravo net 16 trijų kartų bėgikų, kone visa sudėtimi (25 žmonės) pasiryžę startuoti Jonavos bėgimo klubo „Maratonas” atstovai – tai puikūs ir sektini pavyzdžiai ir kitiems, galbūt abejojantiems ir kol kas nedrįstatiems išbandyti savo jėgas. Stebime ir dar vieną tendenciją – mėgėjai, prieš metus ar dvejus išbandę trumpiausią, mini maratono distanciją, jau bandys jėgas ir pusės ar net viso maratono trasoje.”

Šiemet maratono bėgikai įveiks 4 ratus, pusės maratono – 2. Lyginant su praėjusiais metais, maratono trasą šiek tiek keisis dėl Sereikiškių parko renovacijos darbų.

Daugiau informacijos rasite www.vilniausmaratonas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius