-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsistatydino skandalingos bėgikės Semenya treneris

Neišlaikęs sąžinės graužimo ir skandalo dėl auklėtinės Caster Semenya lyties naštos atsistatydino jos treneris Wilfriedas Danielsas. Anot jo, su aštuoniolikmete buvo pasielgta gėdingai, o jis tapo tos gėdos dalimi.
C.Semenya namie sutikta kaip didvyrė
C.Semenya namie sutikta kaip didvyrė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai buvo didžiausias pasaulio lengvosios atletikos skandalas Berline. Diskusijms apie 800 m bėgimo nugalėtoją C.Semenya lytį iki šiol nėra pabaigos. Po to, kai Pietų Afrikos Respublikos sportininkė laimėjo planetos pirmenybių auksą, visi užduota tą patį klausimą: ar Semenya išties yra moteris?

Gailiuosi to vaidmens, kurį turėjau atlikti. Dėl mano nuolankumo jai visa tai reikėjo praeiti, - sakė W.Danielsas.

Patyčios ir atitinkami komentarai tapo nuolatiniu nugalėtojos palydovu, kaip ir spekuliacijos, kad C.Semenya yra hermafroditas – organizmas turintis ir vyriškų ir moteriškų organų. Dėl šių kalbų aštuoniolikmetė buvo priversta atlikti lyties testą, o tai jai tapo tikru pažeminimu.

Teigiama, kad prieš pasaulio čempionatą Berlyne lyties testą atliko ir pati Pietų Afrikos (PAR) lengvosios atletikos federacija. Tačiau tai buvo pateikta taip, lyg tai būtų eilinis dopingo testas, tad pati sportininkė apie tai nieko nežinojo.

Dėl šios aferos nusprendė atsistatydinti C.Semenya treneris W.Danielsas. „Gailiuosi to vaidmens, kurį turėjau atlikti. Dėl mano nuolankumo jai visa tai reikėjo praeiti, - laikraščiui „The Star“ sakė treneris. - Turiu atsistatydinti ir klausiu savęs, ar galėsiu toliau taip gyventi. Mano sąžinė yra didelė.“

Beje, PAR lengvosios atletikos federacija neigia šią informaciją. „Negaliu į nieką rodyti pirštu, nes esu dalis atsakingo už tai kolektyvo ir dalis gėdos“, - teigė W.Danielsas. Anot „The Daily Telegraph“ aštuoniolikmetės ankstyvi testai parodė, kad testosterono kiekis jos organizme viršija tris kartus moteriai leistiną normą. Tai paaiškintų ir jos spartų tobulėjimą per pastaruosius trejus metus.

Tiesa, galutinių lyties testo, atlikto po C.Semenya triumfo Berlyne rezultatų dar teks palaukti. Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) teigia, kad viskas paaiškės per artimiausias kelias savaites. Įdomu, kad vienas nenorėjęs save įvardyti treneris iš PAR Berlyne tikino, jog pagal testo kovą rezultatus C.Semenya negalėjo startuoti moterų varžybose.

Teigiama, kad trenerio W.Danielso atsistatydinimas yra tik skandalo dėl C.Semenya lyties aisbergo viršūnė...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius