Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balčiūnaitė: pasidarykime šventę

Gegužės 24 dieną Vilniuje Upės gatve vyksiančiame ketvirtame savo vardo tarptautiniame bėgime Živilė Balčiūnaitė nežada taupyti jėgų ir pajėgių keniečių nebijo. „Koks kareivis, kuris nenori tapti generolu? Kovosiu tik dėl pergalės“, – sakė maratonininkė.
Ž.Balčiūnaitei bėgimas Vilniuje bus stipri kontrolinė treniruotė
Ž.Balčiūnaitei bėgimas Vilniuje bus stipri kontrolinė treniruotė. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bėgimas „Bėkime kartu su Živile Balčiūnaite“ ir Lietuvos atvirasis 10 kilometrų plentu čempionatas vis labiau populiarėja ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Didelį susidomėjimą rodo užsienio bėgikai.

„Praėjusiais metais norėjosi lietuviams padaryti atrakciją – visi nori pamatyti keniečius. Šiais metais jau nereikėjo jų prašyti. Net likus trims dienoms skambina ir nori dalyvauti. Atvykusios stiprios dvi kenietės Eunice Kales ir Ecler Loywapet“, – sakė Ž.Balčiūnaitės treneris Romas Sausaitis.

„Esu laiminga, kad įvyks šis bėgimas. Džiaugiuosi, kad rėmėjai neišsibėgiojo ir atvažiuoja daugiau užsieniečių. Kol kas žvaigždžių didelių pakviesti dar neįstengiame, tačiau norėčiau paskatinti lietuvius dalyvauti ir pasidaryti šventę, – kalbėjo olimpietė. Ji apgailestavo, kad tokius renginius tautiečiai dar vertina atsainiai.

Lietuviams geriau pakepti šašlyką gamtoje, nei pasidaryti atrakciją iš judesio, iš bendravimo su svečiais, – sakė Ž.Balčiūnaitė.

„Mūsų ne tas mentalitetas. Lietuviams geriau pakepti šašlyką gamtoje, nei pasidaryti atrakciją iš judesio, iš bendravimo su svečiais“, – apgailestavo Ž.Balčiūnaitė. Ji teigė apie varžoves negalvojanti: „Kai stosiu prie starto linijos, apie jėgų taupymą tikrai negalvosiu. Tai bus stipri kontrolinė treniruotė.“

„Pasitikiu Živile, nes mažiau šįmet nežinomybės. Pernai sunkiai įsivažiavo, bet šiuo metu viskas gerai. Po šio bėgimo bus dar ketverios penkerios varžybos stadione, birželio viduryje vyks komandinis Europos čempionatas, o likusius du mėnesius vyks planingas pasirengimas pasaulio čempionatui Berlyne. Ko nepadarėme Pekine, tikiuosi, padarysime Berlyne“, – žadėjo R.Sausaitis.

Be Ž.Balčiūnaitės, bėgime sekmadienį dalyvaus dar du mūsų šalies olimpiečiai – Rasa Drazdauskaitė ir ėjikas Darius Škarnulis. Už pirmą vietą Elito bėgime moterų ir vyrų grupėse laukia 3000 litų piniginis prizas, už antrąją – 1500, už trečiąją – 1000 litų. Likusios vietos iki aštuntosios bus apdovanojamos mažesniais piniginiais prizais.

Geriausiai pasirodę Lietuvos sportininkas ir sportininkė bus apdovanojami AB „Snaigė“ gamybos šaldytuvais. Dar du sportininkai, organizatorių sprendimu pasiekę geriausius rezultatus, bus taip pat apdovanojami šaldytuvais.

Elitinio bėgimo bei moterų bėgimo 1–8 vietų laimėtojai ir visų amžiaus grupių nugalėtojai apdovanojami atminimo taurėmis. Planuojama, kad iš viso dalyvaus nuo 500 iki 600. Bėgimo startas – 12 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius