Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 18 /13:03

Bėgikė Ž.Balčiūnaitė dėl dopingo diskvalifikuota 8 metams, jos treneris R.Sausaitis – dvejiems

Mildronatą vartojusi Živilė Balčiūnaitė sulaukė griežto Lietuvos lengvosios atletikos federacijos sprendimo. 37-erių bėgikė negalės varžytis aštuonerius metus. Jos treneris Romas Sausaitis diskvalifikuotas dvejiems metams.
Romas Sausaitis
Romas Sausaitis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) Antidopingo drausminė komisija, vadovaudamasi pasaulinio antidopingo kodekso ir Antidopingo taisyklių 10.2.1.1 ir 10.7.1 c punktais, nusprendė, kad dėl dopingo vartojimo bėgikė Živilė Balčiūnaitė yra diskvalifikuojama 8 metams.

Sportininkė nuo varžybų buvo suspenduota nuo šių metų gegužės 13 dienos. Ž.Balčiūnaitė buvo pagauta vartojusi mildronatą. Mėginys buvo paimtas Lietuvoje ne varžybų metu balandį.

Bėgikės diskvalifikacija baigsis tik 2024 metų gegužės viduryje.

Tuo pačiu LLAF Taryba nutarė Ž.Balčiūnaitės trenerį Romą Sausaitį diskvalifikuoti dvejiems metams, nedeleguojant jo į varžybas ir mokomąsias treniruočių stovyklas, kuriose dalyvaus nacionalinė Lietuvos lengvosios atletikos rinktinė.

Kartą Ž.Bačiūnaitė jau buvo diskvalifikuota dvejiems metams, kai 2011-aisiais po sensacingo triumfo prieš metus Barselonoje vykusiame Europos čempionate jos kraujyje buvo aptikta per didelė testosterono ir epitestosterono koncentracija.​

Senojo žemyno čempionės aukso medalis iš bėgikės buvo atimtas, o jos treneriui Romui Sausaičiui skirtas įspėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius