Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs olimpinis čempionas abejoja Usaino Bolto galimybėmis Londone laimėti keturis aukso medalius

Keturiskart olimpinis ir aštuoniskart pasaulio čempionas amerikietis Michaelas Johnsonas abejoja Usaino Bolto galimybėmis 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse iškovoti keturis aukso medalius
Usainas Boltas
Usainas Boltas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Geriausiu 2011 m. lengvaatlečiu išrinktas U.Boltas prasitarė, jog Londone ketina startuoti ir sau neįprastoje rungtyje, taip pabandydamas per vienerias žaidynes susišluoti keturis aukso medalius.

2008 m. olimpiadoje U.Boltas tapo čempionu 100, 200 m ir estafestės 4x100 rungtyje, tačiau teigė, kad kitais metais į olimpinį auksą taikysis ir estafetės 4x400 m varžybose.

Spekuliacijų, kad U.Boltas galėtų išmėginti save ir 400 m distancijoje, buvo ir anksčiau, tačiau pats jamaikietis tokią galimybę visuomet griežtai atmesdavo ir likdavo ištikimas sprintui. Tiesa, buvo užsiminęs, kad ateityje galbūt išbandytų save šuolių į tolį rungtyje.

„Negali tuo pat metu treniruotis trumpo ir vidutinio nuotolio bėgimams. Būtų bereikalingas blaškymasis ir treniruotės neduotų jokių vaisių“, – BBC radijui sakė M.Johnsonas.

„Iš esmės aš tikiu, kad jis galėtų būti pasaulio rekordininku 400 m distancijoje, bet treniruotis būtų labai sunku“, – pridūrė 400 m rungties Atlantos ir Sidnėjaus olimpinis čempionas.

M.Johnsonas olimpinį auksą taip pat iškovojo estafetėje 4x400 1992 metais Barselonoje ir 200 m bėgime 1996 metais Atlantoje.

„Nematau priežasčių, kodėl jis negalėtų dar kartą laimėti trijų aukso medalių, tačiau kovoti dėl aukso estafetės 4x400 rungtyje būtų labai sunku. Neskaitant U.Bolto, Jamaika neturi pakankmai gerų 400 m bėgikų, kad galėtų įveikti JAV komandą estafetės 4x400 rungtyje“, – teigė M.Johnsonas.

Be to, jis teigė netikįs, kad U.Bolto planams startuoti ir ketvirtoje rungtyje pritartų Jamaikos rinktinės trenerių štabas.

Paskutinis lengvaatletis, vieneriose olimpinėse žaidynėse pelnęs keturis aukso medalius, buvo Carlas Lewisas. Amerikietis 1984 m. Los Andžele auksą iškovojo 100, 200 m, estafetės 4x100 bei šuolių į tolį rungtyse.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius