Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvo Virgilijaus Aleknos varžovas, dabar laimi ir būdamas 45-erių

Frantzas Krugeris šeštą kartą per savo karjerą tapo Suomijos čempionu, nugalėjęs disko metimo varžybose. Nors jo geriausias metimas – 58,38 m – nebuvo toks tolimas kaip geriausiais laikais, būdamas 45-erių jis tapo vyriausiu varžybose auksą laimėjusiu atletu.
Frantzas Krugeris
Frantzas Krugeris / „Scanpix“ nuotr.

F.Krugeris dažnai patekdavo į Lietuvos sporto mėgėjų akiratį, nes daug metų sukdavosi tarp Virgilijaus Aleknos varžovų disko metimų sektoriuje.

Pietų Afrikos Respublikoje gimusio lengvaatlečio rekordas yra 70,32 m, 2000 metais jis iškovojo Afrikos šaliai bronzą Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse, kuriose atsistojo ant tos pačios pakylos, kaip ir auksu sužibęs V.Alekna.

Vedęs Suomijos trišuolininkę Heli Kuivulą disko metikas iš Afrikos išmoko suomiškai, 2007 metais pakeitė pilietybę ir ėmė atstovauti Suomijai.

„Scanpix“ nuotr./Frantzas Krugeris
„Scanpix“ nuotr./Frantzas Krugeris

Nors baigė profesionalo karjerą 2010 metais, F.Krugeris pastaraisiais metais vėl dalyvauja varžybose ir vis dar sugeba laimėti Suomijos pirmenybėse.

„Buvo gera diena ir viskas sekėsi. Laimėjau Suomijos čempionatą ir tai svarbiausia. Pažiūrėsime kas bus kitais metais“, – „Yle Sport“ sakė F.Krugeris, pripažinęs, jog tikslas buvo nusviesti diską 60 metrų.

Savo karjeros piko metu pusę metų Pietų Afrikoje, o pusę Suomijoje gyvenęs F.Krugeris dabar gyvena Vasos mieste ir dirba technologijų kompanijoje ABB rinkodaros skyriuje.

Jis teigė, jog norėtų pabandyti pritaikyti profesinius įgūdžius sporte.

„Tai mane domintų. Manau, kad turiu patirties, kaip viskas veikia marketinge ir sporte, – sakė F.Krugeris. – Turiu gerų idėjų, kaip galėčiau pritaikyti žinias sporte. Jei vieta atsirastų, aš pabandyčiau.“

Dabar jis stebina savo ilgaamžiškumu disko metimo sektoriuje, bet pats F.Krugeris viską paaiškina paprastai.

„Aš negeriu ir nerūkau, – nusijuokė atletas. – Tikriausiai tai lemia sveikas gyvenimo būdas ir treniruotės. Žinoma, aš daugiau nesitreniruoju taip stipriai kaip jaunystėje, bet darau, ką galiu.“

F.Krugeris pastebėjo, kad su amžiumi jo kūnas lėčiau atsigauna po krūvių. Todėl jis savęs nelenkia per daug: „Rengiu porą treniruočių salėje ir vienerias metimų pratybas (per savaitę). Kartais mėgstu lengvesnes savaites, kai kilnoju tik lengvus svorius.

Mano rezultatai salėje yra geresni nei prieš penkerius metus, kai buvau baigęs sportuoti, bet galbūt tik ketvirtadalis tų, kuriuos pasiekdavau prieš 10 metų.

Anksčiau pakeldavau 300 kg. Dabar keliu apie 120-150.“

Baigęs karjerą 2010 metais F.Krugeris penkerius metus buvo apleidęs sportą, kol vėl pajuto potraukį varžytis.

Grįžęs į disko metimo sektoriuje, jis nebežino, kada bus galutinis finišas. Atėmęs titulą iš Pertti Hynno, 45 metų vyras šypsosi: „Atsiprašau, Pertti!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius