Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiakovininkas vėl formoje

Olimpinis dešimtkovės čempionas, amerikietis Bryanas Clay’us pareiškė, kad yra geriausios formos per visą savo lengvaatlečio karjerą.
Bryanas Clay
Bryanas Clay / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Traumos, dėl kurių daugiakovininkas praleido pasaulio lengvosios atletikos čempionatą Berlyne, jau praeityje, o sportininkas naujiems startams visa jėga ruošiasi jau nuo rugsėjo.

Amerikietis startuos ir septynkovėje maniežuose – pirmas startas suplanuotas paskutinį sausio savaitgalį Harvardo Universitete. Tiesa, pats sportininkas sako, kad specialiai šiam startui nesiruošia, tiesiog tai bus galimybė pasitikrinti savo jėgas bei susirinkti šiek tiek įskaitinių taškų bendroje daugiakovininkų klasifikacijoje. Amerikietis tikisi vardinio pakvietimo dalyvauti pasaulio uždarų patalpų čempionate Dohoje kovą, mat sportiniu principu ten jis greičiausiai nepateks – tam lemiamą įtaką turėjo praleistas sezonas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bryanas Clay
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bryanas Clay

O štai artėjantis vasaros sezonas B.Clay’ui turėtų būti itin galingas. Gegužės pabaigoje Austrijos Goetsise atletas planuoja šturmuoti 9000 taškų ribą (šiuo metu jo asmeninis rekordas yra 8891 taškas), o galbūt ir pasikėsinti į Romanui Šebrle priklausantį pasaulio rekordą (9026 taškai). Taip pat amerikietis ruošiasi statuoti nacionalinėse JAV pirmenybėse birželio 24–27 dienomis. Trečiasis startas dešimtkovėje numatytas rugsėjo pradžioje Prancūzijoje. Tačiau pagrindiniais tikslais B.Clay’us įvardina pasaulio čempionatą Korėjoje bei 2012 metų olimpines žaidynes Londone.

Prieš dvi savaites atšventęs savo 30 gimtadienį, sportininkas gyvena ir maloniomis laukimo nuotaikomis – netrukus jo žmona Sara turėtų pagimdyti trečią atžalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius