-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl sportiškiausios mokyklos vardo kovojantiems moksleiviams mankštą vedė Eglė Balčiūnaitė

Šiandien dėl sportiškiausios Lietuvos mokyklos vardo lengvosios atletikos varžybose Kėdainiuose susirungė jauniausieji projekto „Ateities čempionai“ dalyviai – penktų-šeštų klasių moksleiviai. Berniukai ir mergaitės iš visos šalies varžėsi trumpo nuotolio bėgimo, šuolio į tolį ir kamuoliuko metimo rungtyse. Prieš varžybas apšilti vaikams padėjo ir mankštą pravedė viena perspektyviausių Lietuvos bėgikių olimpietė Eglė Balčiūnaitė.
Eglės Balčiūnaitės mankšta
Eglės Balčiūnaitės mankšta / Organizatorių nuotr.

„Tokio amžiaus vaikai – patys šauniausi. Jiems dar įdomus sportas, jie nori tobulėti, varžytis ir nugalėti. Labai džiaugiuosi galėdama čia būti ir sportuoti kartu su jais. Tikiuosi, jog tokie renginiai įkvėps vaikus daugiau dėmesio skirti aktyviam gyvenimui ir mažiau laiko praleisti prie kompiuterių“, – kalbėjo E. Balčiūnaitė.

Sportininkės vaikams pademonstruota mankšta – taisyklingi ir kiekvienam lengvosios atletikos sportininkui privalomi apšilimo pratimai.

Šiandien Kėdainiuose vyko jau antrosios projekto „Ateities čempionai“ varžybos. Prieš savaitę dėl sportiškiausios mokyklos titulo krepšinio aikštelėje ir plaukimo rungtynėse, stebimi legendinės krepšininkės Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės, varžėsi kiek vyresni, devintų-dešimtų klasių moksleiviai.

Organizatorių nuotr./Eglės Balčiūnaitės mankšta
Eglės Balčiūnaitės mankšta

„Šis projektas skirtas sukurti galimybę Lietuvos vaikams išmėginti savo jėgas – pajusti tikrų rungtynių, tikro azarto ir pergalės skonį, paskatinti juos sportuoti bei daugiau dėmesio savo kasdienėje veikloje skirti aktyviems užsiėmimams.

Labai džiugu, kad, nepaisant to, jog šiemet tai – tik pirmasis bandymas suorganizuoti tokį renginį, turime išties nemažai ryžtingai nusiteikusių dalyvių, kurie šiandien čia atvyko, nepabūgę net šiokio tokio lietučio“, – projekto „Ateities čempionai“ pirmojo renginio atidarymo metu kalbėjo jo iniciatorius, padažų ir pagardų Daumantų gamintojos UAB „Vesiga“ generalinis direktorius Saulius Grinkevičius.

Pasak S, Grinkevičiaus, toks projektas bus organizuojamas dar ne vienerius metus, tikintis, jog kasmet vis daugiau Lietuvos mokyklų prisidės prie vaikų aktyvumo skatinimo.

Susumavus trejų rungtynių – dviejų pastarųjų savaitgalių ir dviračių sporto varžybų, kurios vyks jau kitą šeštadienį, rezultatus, paaiškės projekto „Ateities čempionai“ nugalėtoja – sportiškiausia mokykla. Po dviejų savaitgalių užtikrintai pirmauja tiek pirmųjų, tiek antrųjų varžybų metu lyderės poziciją užėmusi Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija, nuo jos vos trimis taškais atsilieka Kėdainių „Aušros“ vidurinė mokykla, trečioji vieta kol kas tenka Kėdainių rajono savivaldybės Akademijos gimnazijos moksleiviams.

Rungtynėse varžėsi 8 komandos iš įvairiausių Lietuvos miestų: Alytaus, Kauno, Šiaulių, Ukmergės, Panevėžio, Vilniaus, Elektrėnų ir kt.

Projektas „Ateities čempionai“ Lietuvoje vyksta jau antrus metus iš eilės. Pernai prasidėjęs teorine užduotimi moksleiviams, šiemet projektas kviečia susirungti dėl sportiškiausios Lietuvos mokyklos vardo. Pirmajame etape projekto organizatoriai ragino Lietuvos vaikus sukurti dešimties žingsnių planą, kaip tapti čempionu. Šiemet paskelbtame projekto „Ateities čempionai“ tęsinyje moksleiviai turės galimybę ne tik pademonstruoti vaizduotę, bet ir išmėginti jėgas mini olimpinėse žaidynėse. Gegužės mėnesį tris šeštadienius iš eilės vykstančiose varžybose mokyklų atstovai iš visos Lietuvos varžysis lengvosios atletikos, dviračių sporto, krepšinio ir plaukimo rungtyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius