Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtkovininkas Darius Draudvila Europos čempionate liko šeštas (nuotraukos, video)

Barselonoje vykstančiose Senojo žemyno lengvosios atletikos pirmenybėse ketvirtadienį realų šansą laimėti pirmąjį medalį Lietuvos rinktinei turėjo dešimtkovininkas Darius Draudvila. Kurį laiką pirmavęs atletas per paskutines rungtis smuktelėjo žemyn ir galiausiai surinkęs 8 032 taškus užėmė šeštą vietą.
Darius Draudvila
Darius Draudvila / Alfredo Pliadžio nuotr.

Šis rezultatas – asmeninis D.Draudvilos rekordas ir antras rezultatas Lietuvos lengvosios atletikos istorijoje. Jis pirmasis iš Lietuvos lengvaatlečių vyrų įvykdė 2011 metų pasaulio čempionato normatyvą.

Tai buvo trečiasis mūsų daugiakovininkų pasirodymas Europos čempionatuose – 1934 metais Stasiui Šačkui, o prieš ketverius metus pačiam D.Draudvilai baigti dešimtkovės nepavyko.

Asmeninius rekordus gerinęs lietuvis iš pradžių buvo pirmajame trejete, o po šeštosios 110 m barjerinio bėgimo rungties, kai iš varžybų pasitraukė iki tol pirmavęs ukrainietis Oleksijus Kasjanovas, užėmė lyderio poziciją.

Deja, po septintos rungties – šuolių su kartimi – Dariui teko užleisti lyderio poziciją. Jis įveikė tik 4,55 m aukštį ir smuktelėjo į penktą vietą bendrojoje įskaitoje. Ietį jis numetė 52,59 m ir prieš paskutinę rungtį išsilaikė penktoje vietoje. 1 500 m bėgimą dešimtkovininkas baigė per 5:02.17, surinko 8 032 taškus ir užėmė Europos čempionate šeštą vietą.

8032 taškai – tik vienas iš penkių asmeninių rekordų, pagerintų Barselonoje. Asmeninius rekordus lietuviška staigmena 20-ajame Europos čempionate gerino 100 metrų (10.71/-0.6), 400 metrų (48.43 sek.), 110 metrų barjerinio bėgimo (14.29/-0.2 sek), šuolio į tolį (7 m 52 cm) ir rutulio stūmimo (15m 8 cm) rungtyse. Sezono rekordus gerino šuolio į aukštį (204 cm) ir šuolio su kartimi (4 m 55 cm) rungtyse.

Darius, pirmavęs po septynių rungčių, nenusimena, kad nepavyko išsaugoti vietos bent trejetuke. „Džiaugiuosi be galo. Negaliu daugiau nieko pridurti. Žinojau, kad mano silpnos paskutinės trys rungtys, todėl didelių vilčių nepuoselėjau. Prieš varžybas giliai viduje tikėjau, kad galiu peržengti 8000 taškų ribą. Prieš varžybas turėjau slaptą viltį ją įveikti, tačiau apie jokias vietas negalvojau. Sunku dešimtkovėje vietą planuoti, nes bet kurią akimirką gali viskas pasikeisti“, – po varžybų lengvoji.lt svetainei sakė Darius, pirmasis iš Lietuvos lengvaatlečių vyrų įvykdęs 2011 metų pasaulio čempionato normatyvą.

Antrą kartą Europos čempionate dalyvavęs Darius teigia, kad tapęs lyderiu nejautė jokios psichologinės įtampos. „Žinojau, kad varovai aplenks, nes jų asmeniniai rekordai paskutinėse rungtyse geresni. Todėl įtampos tikrai jokios nebuvo“, – tikino Darius.

Vyrų daugiakovės varžybų Europos čempionu tapo 30–metis prancūzas Romainas Barrasas. Jis surinko 8 453 taškus ir vos 17 taškų aplenkė antroje vietoje likusį olandą Eelco Sintnicolaasą. Bronzos medalis atiteko Pekino olimpinių žaidynių vicečempionui baltarusiui Andrejui Kravčenkai (8 370).

VIDEO: 15min.lt / Dalius Draudvila iš Barselonos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius