Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 12 /21:09

Diskininkas A.Gudžius pateko į Europos lengvosios atletikos čempionato varžybų finalą

Andrius Gudžius sėkmingai debiutavo Šveicarijoje vykstančiame Europos lengvosios atletikos čempionate ir pateko į disko metikų varžybų finalą.
Andrus Gudžius
Andrus Gudžius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Antradienį jau pirmuoju bandymu jis įrankį nuskraidino 64,44 m ir, įvykdęs kvalifikacinį normatyvą, baigė atrankos varžybas. Bendroje įskaitoje A.Gudžius liko ketvirtas.

Toliau už jaunąjį Lietuvos atletą kvalifikacijoje diską metė tik vokietis Robertas Hartingas (67,01 m), estas Gerdas Kanteris (65,79 m) bei lenkas Piotras Malachowskis (64,98 m).

Kiti du Lietuvos disko metikai neįveikė atrankos varžybų barjero – Virgilijus Alekna (59,35 m) liko 21-as, o Aleksas Abromavičius (57,10 m) tenkinosi 26-ąja pozicija tarp 28-ių dalyvių.

„Tik iš šalies gali pasirodyti, kad į finalą patekau lengvai ir greitai. Buvo daug streso, pirmi bandymai per apšilimą buvo tikrai prasti. Susikaupiau, atsiminiau, ką treneris sakė, pavyko atsipalaiduot, suvaldyti jaudulį ir viskas gavosi pagal planą“, – džiaugėsi A.Gudžius.

„Prieš startą buvo nemažas jaudulys, praeitame Europos čempionate nepavyko patekti į finalą, todėl reikėjo reabilitacijos čia. Viską išėjo padaryti optimaliai, rezervo dar turiu pakankamai, kaip treneris pasakytų, neišleidau nė garso, tik prieš metimą parėkavau. Tikiuosi, jog finale dar pavyks pridėti metrą.“

„Finale yra du etapai, iš pradžių reikės patekti į aštuntuką, o tada matysime. Dabar gerai pavalgysiu, šiandien esu be pietų, pailsėsiu ir ryt išauš didžioji diena“, – teigė A.Gudžius.

Sportininkas nustebo sužinojęs, kad V.Alekna pranešė apie karjeros pabaigą.

„V.Alekna baigė karjerą? Nežinojau, nieko panašaus nė nenutuokiau", – pasakė šalies disko metimo sostą perimantis A.Gudžius.

42-ejų metų disko metikas V.Alekna antradienį dalyvavo startavo jau šeštame karjeroje Europos čempionate. Lietuvis geriausiu pirmu bandymu diską numetė 59,35 m bei A grupėje užėmė 12 vietą, o galutinėje rikiuotėje liko 21-as.

„Tai – paskutinės oficialios varžybos už rinktinę. Kuo toliau, tuo sunkiau, šiais metais ypatingai. Manau, kad geriau nebetęsti karjeros. Visą sezoną jaučiau traumas... Tokio amžiaus sportininkų kaip aš, 42 metų, dalyvaujant Europos čempionate nerasite“, – sakė V.Alekna.

Antruoju bandymu Lietuvos sportininkas diską numetė 58,94 m, o trečiasis buvo nesėkmingas.

„Visi metimai šiandien buvo sunkūs, jaučiu ir varžybų naštą, kuri kuo toliau, tuo sunkiau yra pakeliama. Manau, jog 61-62 metrai man būtų buvęs patenkinamas rezultatas. Prieš varžybas galvojau apie tai, kad dar galiu patekti į finalą, kėliau tokius tikslus.“

Šį sezoną V.Alekna dar dalyvaus komercinėse varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius