Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Disko metikas Virgilijus Alekna – Europos lengvosios atletikos čempionato finale (nuotraukos, komentaras)

Disko metikas Virgilijus Alekna – Europos lengvosios atletikos čempionato finale Barselonoje!
Lengvosios atletikos čempionatas Barselonoje
Disko metimo rungtis / Alfredo Pliadžio/pliadisfoto.lt

Dukart olimpinis čempionas bei Europos čempiono titulą ginantis 38–erių metų disko metikas Virgilijus Alekna pateko į Ispanijoje vykstančių Senojo žemyno lengvosios atletikos pirmenybių rungties finalą.

Lietuvis trečiuoju bandymu įrankį nuskraidino 63,93 m ir, įvykdęs kvalifikacinį normatyvą, užėmė penktą vietą tarp šešiolikos A grupės dalyvių.

Pirmuoju bandymu V. Alekna diską numetė 61,08 m, o antrasis jo bandymas buvo nesėkmingas. „Europos čempionatuose susiklostė tokia tradicija, kad kvalifikacijoje man prireikia trijų bandymų ir paprastai trečias lemia. Šįkart taip pat prireikė visų trijų“, – po kvalifikacijos svetainei lengvoji.lt kalbėjo V.Alekna.

„Viskas normaliai, kvalifikaciją įveikiau, mesti galiu, matysime finale. Netikėtumų didelių kvalifikacijoje nebuvo. Džiaugsiuosi, jeigu pateksiu į aštuntuką. Ne jaunystė jau, įvairios traumos. Toks laikas“, – tikino dukart olimpinis, dukart pasaulio ir Europos čempionas.

Kvalifikacinėse B grupės varžybose tarp septyniolikos dalyvių jėgas išmėgins ir pirmenybių debiutantas 26–erių metų Aleksas Abromavičius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius