-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 07 /17:39

Europos čempionate ieties metikė Liveta Jasiūnaitė pasiekė finalą

Amsterdame vykstančiame Europos lengvosios atletikos čempionate ketvirtadienį vyksta antrosios dienos varžybos. Į ieties metimo rungties finalą pateko Liveta Jasiūnaitė. Į startą rytinėje sesijoje stojo trys Lietuvos atstovės, o vakare varžysis dar keturi sportininkai, tarp jų – ir medalio sieksianti Airinė Palšytė.
Liveta Jasiūnaitė
Liveta Jasiūnaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Ieties metimas

Liveta Jasiūnaitė neįvykdė finalinio 60-ies metrų normatyvo, tačiau tarp stipriausiųjų 12-uko pateko su 11-uoju rezultatu pirmenybėse.

Geriausias sportininkės bandymas buvo pirmasis, kuriuo ji ietį nusviedė 58,21 m. Antruoju bandymu pasiekta 54,04 m žyma, o trečiasis buvo nesėkmingas.

Vis dėlto to sportininkei pakako, nes tik penkios ieties metikės peržengė 60 metrų žymą. B kvalifikacinėje grupėje L.Jasiūnaitę aplenkė tik kroatė Sara Kolak (60,51) ir latvė Madara Palameika (59,71).

„Džiaugsmas širdyje (juokiasi). Tikėjausi, kad pateksiu į finalą, o rezultatas kuklus, tai todėl ir rami. Stebėjau lyderes, žinojau, kas vyksta sektoriuje ir maniau, kad 58 metrų gali užtekti“, – teigė praėjusio Europos iki 23 metų čempionato prizininkė.

„Rezultatams įtaką darė ietis, nes neišsirinkau, kokią noriu mesti. Tokių iečių Lietuvoje nesu mėčiusi. Buvo dvi ietys panašios kaip Lietuvoje, bet vis tiek skiriasi, nes šitos yra naujesnės. Net nežinau, su kokia reikės finale mesti. Dabar bandžiau ir vieną, ir kitą, net „plūdinę“ mečiau (ieties tipas), – aiškino L.Jasiūnaitė. – Labiausiai nervino, kad iki varžybų vietos važiavome pusvalandį. Karšta, o kondicionieriaus nebuvo.“

A grupėje startavusi Indrė Jakubaitytė nesugebėjo atlikti įskaitinio metimo – visi trys bandymai buvo nesėkmingi.

„Nebuvo apšilimo aikštės, o apšilimą darėme ant dirbtinės dangos ir turėjome minimaliai inventoriaus – tik keturias ietis. Manau, kad tai buvo pagrindinė priežastis, nes man ne 20 metų, todėl reikia šiek tiek ilgesnio apšilimo norint pajusti judesį, – sakė I.Jakubaitytė. – Gaila, kad nepataikiau, bet prieš išvykdama į Europos čempionatą nesulaukiau tinkamo palaikymo.“

Irmanto Sidarevičiaus/LLAF nuotr./Indrė Jakubaitytė
Irmanto Sidarevičiaus/LLAF nuotr./Indrė Jakubaitytė

40-metį šiemet paminėjusi Lietuvos rekordininkė taško karjeroje dar nededa. I.Jakubaitytė pasiryžusi palaikyti kompaniją L.Jasiūnaitei bei tokiu būdu skatinti pagerinti jos pačios šalies rekordą – 63,65 m.

„Nežinau, ar vyksiu į 2018-ųjų Europos čempionatą Berlyne, taip toli nebematuoju. Jei dar mėtysiu, tai vardan Livetos, kad kvėpuoti jai nors kiek į nugarą, o pačiai reikia daugiau prižiūrėti jaunimą, auklėtinius, nes su viena sėdyne neišeina gerai apsėsti dviejų kėdžių“, – aiškino I.Jakubaitytė.

Trenere dirbanti kaunietė jau išugdė itin talentingų sportininkų būrį. Vienas jos auklėtinis – daugiakovininkas Edgaras Benkunskas – kitą savaitę Tbilisyje (Gruzija) dalyvaus Europos jaunių čempionate, o liepos viduryje pasaulio jaunimo pirmenybėse Bydgoščiuje (Lenkija) jėgas išbandys bene perspektyviausias šios kartos šalies lengvaatletis, dar vienas daugiakovininkas, Matas Adamonis. Į Lenkijoje vyksiantį čempionatą drauge su M.Adamoniu vyks ir I.Jakubaitytė.

A grupės atrankos varžybų metu itin skausmingą traumą patyrė Latvijos viltis Lina Muzė, įsibėgėdama kryptelėjusi koją. Sportininkų žargonu, latvės kelis po metimo tiesiog „išėjo“. Amsterdamo Muziejaus aikštėje ieties metikių kvalifikaciją surengę olandai nesugebėjo pasirūpinti medikų personalu, o iš skausmo dejuodama latvė ant įsibėgėjimo tako gulėjo nieko neprižiūrima.

Medikai neskubėdami atžingsniavo po kelių minučių. Greitosios medicininės pagalbos automobilio šalia aikštės net nebuvo.

„Stebino, kad niekas nepribėgo. Medikai parodė visą organizatorių pasiruošimą, jaučiasi išsiblaškymas. Buvau dar dviejuose Europos čempionatuose, tai šitas, organizacine prasme, prasčiausias“, – neabejojo I.Jakubaitytė.

100 metrų sprintas

Lina Grinčikaitė-Samuolė startavo 100 metrų sprinto atrankoje. Trečiajame bėgime startavusi lietuvė užėmė paskutinę, šeštąją vietą.

Lietuvė atstumą nubėgo per 11,77 sek. ir bendrojoje įskaitoje liko 20-oje vietoje iš 22-iejų dalyvių.

Į pusfinalį pateko 1-4 vietas užėmusios sprinterės, dar trys atrinktos pagal geriausius rezultatus.

Geriausius rezultatus parodė vokietė Rebekka Hass (11,23 sek.), Kirpo atstovė Ramona Papaioannou (11,36) ir olandė Naomi Sedney (11,36).

Ketvirtadienio vakaro startai

Disko metimas. 30 metikų bandys įvykdyti kvalifikacinį normatyvą (64.00 m). Eligijus Ruškys varžybas pradės 17.35 val. (A grupė),Andrius Gudžius – 19.15 val. (B grupė).

Šuolis į aukštį. 18.30 val. prasidės finalinės varžybos dalyvaujant Airinei Palšytei.

100 m bėgimas. 19.06 val. Rytis Sakalauskas startuos antrame pusfinalyje. Vartai į finalą (tą patį vakarą 20.50 val.) atsivers tik užėmusiems 1-2 vietas ir dar dviems bėgikams su geriausiais laikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius