Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geležinis žmogus Gediminas Grinius po rekordinių 127 km: „Jaučiuosi truputį pavargęs“

Lietuvos ultramaratonininkas Gediminas Grinius šeštadienį pasiekė įspūdingiausią karjeros pergalę. 127 km bėgimo varžybose Ispanijos Gran Kanarijos saloje distanciją 35-erių metų lietuvis įveikė per 14 val. 23 min. ir 41 sek. bei ne tik tapo varžybų nugalėtojų, bet ir pasiekė trasos rekordą.
Varžybų nugalėtojas Gediminas Grinius
Gediminas Grinius 100 km bėgime Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Praėjus vos porai valandų po finišo su 15min.lt bendraudamas G.Grinius teigė, kad tai didžiausia jo karjeros pergalė, kurios jis nesitikėjo.

„Jaučiuosi laimingas, bet truputį pavargęs – čia normali būsena. Šiais metais buvo labai labai daug pajėgių ultratrail bėgikų iš viso pasaulio, tad laimėti, o juolab pagerinti trasos rekordo nesitikėjau“, – kalbėjo G.Grinius.

Praėjusiais metais šiame bėgime Gran Kanarijoje lietuvis užėmė 11-ąją vietą, tačiau tai nesutrukdė vėliau iškovoti bronzą „Ultra Trail World Tour“ taurės varžybose. Lietuvio pergalė Ispanijoje – rimta paraiška šiemet pastarąjį rezultatą pagerinti.

„Varžybos yra vienos iš sunkiausių „Ultra Trail World Tour“ etapų ir yra „Series“ tipo, kas duoda daugiau taškų į pasaulinį reitingą“, – sakė G.Grinius.

„Ultra Trail World Tour“ taurės varžybas iš viso sudaro 11 etapų visame pasaulyje. Pirmajame etape Honkonge ir antrajame, kuris vyko Naujojoje Zelandijoje, lietuvis nedalyvavo. Bėgimas Gran Kanarijoje buvo trečiasis 2015 metų etapas, tačiau tik pirmasis iš šešių „Series“ etapų.

Pasaulio taurės čempionas išaiškinamas skaičiuojant kiekvieno atleto tris geriausius rezultatus iš visų taurės etapų – iš 3 įskaitinių rezultatų tik du gali būti „Series“ tipo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius