Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausi dalykai – olimpiadai

Iki Londono olimpinių žaidynių liko dar dveji metai, tačiau šeimininkai britai jau dabar stengiasi savo šalies lengvaatlečiams sudaryti kuo geresnes pasiruošimo sąlygas. Treniruočių centras „Lee Valter Centre” Londone netrukus taps idealia treniruočių vieta sporto karalienės atstovams.
Jessica Ennis
Didžiosios Britanijos daugiakovininkė Jessica Ennis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiame centre sportininkai galės treniruotis visus metus. Kompleksui priklausiančiame manieže yra 200 metrų ilgio 6 bėgimo takeliai, taip pats atskiri sektoriai 60 ir 130 metrų bėgimams. Čia sumontuoti ir rutulio stūmimo bei ieties metimo, bei visų šuolių rungčių sektoriai, taip pat treniruoklių salės bei modernus medicininės diagnostikos kabinetas. Lauko stadione – aštuoni 400 metrų ilgio takeliai bei visi metimo sektoriai.

Neseniai šio centro direktoriumi paskirtas Danas Pfaffas teigia, kad atnaujintas centras atitiks pačius aukščiausius pasaulinius standartus. Netrukus bus pakeista bėgimo takelių dangą, kuriai – jau 13 metų. Netrukus būsimi olimpiečiai prakaitą lies ant olimpinės „Mondo” dangos. D.Pfaffas savo laiku treniravo pasaulio ir olimpinį čempioną, kanadietį Donovaną Bailey, taip pat pažymėjo, jog atnaujinama bus ne tik danga, tačiau ir diangnostinė aparatūra. Kaip pavyzdys paminėtas „Tensile Myographics Unit”, aparatas, kainuojantis per 10 000 svarų, kuris skirtas matuoti sportininkų raumenų apkrovimui. „Šis įrangimas gerokai sumažina riziką gauti traumą. Įsivaizduokime tokią situaciją – atletas dirba treniruotėje ir jaučiasi gerai, o treneris nori padidinti krūvį. Miografas tiksliai nustato kritinę sportininko raumenų apkrovą ir leidžia laiku sumažinti pratybų intensyvumą.”

Visos šios naujovės „Lee Valter Centre” pasieks per artimiausius šešis mėnesius. Pažymėtina, kad ir šiuo metu daugiau nei pusė potencialių Didžiosios Britanijos olimpinės lengvosios atletikos rinktinės kandidatų treniruojasi būtent Londone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius