-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į antrus metus organizuojamą Trakų pusmaratonį registruojasi ir japonai

Šį sekmadienį, gegužės 11 d. šventinis šurmulys Trakuose tvyros nuo pat ryto: vyks pasiruošimo darbai, rinksis sportiniais bateliais avintys žmonės ir jų palaikymo komandos. Čia vyks jau antrus metus organizuojamas „General Financing“ Trakų pusmaratonis, prie kurio starto linijos stos ne tik Lietuvos, bet ir užsienio bėgimo profesionalai bei mėgėjai.
„General Financing“ Trakų pusmaratonis
„General Financing“ Trakų pusmaratonis / Organizatorių nuotr.

„Trakų pusmaratonis yra tikriausiai vienas stipriausių ir gausiausių bei labai kokybiškai ir profesionaliai organizuojamų šio regiono bėgimo renginių, ne tik kuriantis puikią šventę gyventojams, bet ir ištisus metus skatinantis sveiką gyvenimo būdą. Įmonė „General Financing“ džiaugiasi galėdama būti šio renginio dalimi ir tokiu būdu prisidėti prie naudos, kurią visuomenei teikia Trakų pusmaratonis, kūrimo, paties renginio stiprinimo,“ – kalbėjo „General Financing“ vadovas Konstantinas Balakinas.  

Registruojasi ne tik kaimyninių – Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos ar Rusijos – šalių bėgikai, sulaukėme ir Ukrainos, Švedijos, Suomijos, Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Prancūzijos, Izraelio, Naujosios Zelandijos ir netgi Japonijos piliečių registracijų.

Tarptautinis renginys, atgaivinęs bėgimo tradicijas senojoje Lietuvos sostinėje, pernai sulaukė daugiau nei 1300 sportininkų ir bėgimo mėgėjų iš 14 valstybių. Organizatorių teigimu, šiais metais dalyvių tikimasi dar daugiau.

„Pernai debiutavęs Trakų pusmaratonis tampa tradiciniu sporto renginiu. Jau dalyvavę apie renginį gali papasakoti kitiems, mes taip pat turime daugiau žinių, padedančių sklandžiau organizuoti, tad šiemet vienas iš lūkesčių yra ir didesnis dalyvių skaičius. Registruojasi ne tik kaimyninių – Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos ar Rusijos – šalių bėgikai, sulaukėme ir Ukrainos, Švedijos, Suomijos, Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Prancūzijos, Izraelio, Naujosios Zelandijos ir netgi Japonijos piliečių registracijų,“ – pasakojo asociacijos „Sporto renginiai“ direktorius Evaldas Martinka.

Pasak jo, pasikeitusi „General Financing“ Trakų pusmaratonio trasa, bus dar greitesnė ir įdomesnė. Kaip ir prieš metus, dalyviai bėgdami matys nuostabaus grožio Trakų pilies peizažą, tačiau pastačius naują tiltą vietoje 4 ratų po 5 km reikės įveikti 2 ratus po kiek daugiau nei 10 km.

„Nors pernai nedalyvavau Trakų pusmaratonyje, žinau, jog trasoje buvo sunkių įkalnių. Tikriausiai, po pakeitimų jų sumažės, tad galima tikėtis geresnių rezultatų. Smagu, kad organizatoriai išgirsta varžybų dalyvių įspūdžius, pastebėjimus ir nebijo daryti pakeitimų,“ – teigiamai pokyčius vertino lengvaatletė, vidutinių ir ilgų nuotolių bėgikė, daugkartinė Lietuvos čempionė Vaida Žūsinaitė.

V.Žūsinaitė Trakų pusmaratonyje sakė sieksianti kuo geresnių sportinių rezultatų: „Tikiuosi pagerinti asmeninį rekordą. Šiais metais 10 km rezultatą gerinau du kartus, būtų smagu šįkart juos įveikti greičiau nei per 35 minutes. Taip pat, tikiuosi gerai praleisti laiką sporto šventėje, kurią sukurti padės gražus miestas, nuostabi gamta, tyras oras, organizatoriai ir žinoma, kiekvienas dalyvis“.

Šių metų Trakų pusmaratonyje, kuris skirtas paminėti 10 metų Lietuvos narystę Europos Sąjungoje, varžytis bus galima ne tik ištvermės sporto mėgėjams – tradiciškai laukia šiaurietiškojo ėjimo varžybos, šeimos ir jų atžalos gali dalyvauti 1 km komandiniame ir vaikų bėgimuose. Tiems, kuriems 10 ar 21 km kol kas per rimtas iššūkis, savo jėgas siūloma išmėginti 5 km nuotolyje. Visi renginio dalyviai, sėkmingai kirtę finišo liniją, bus apdovanoti specialiai Trakų pusmaratoniui sukurtais atminimo medaliais.

Ypatingas dėmesys skirtas ir renginio dalyviams, turintiems mažamečių vaikų – jiems bus sudaryta galimybė atžalas palikti specialiame Trakų pusmaratonio darželyje. Pozityvaus ir kūrybingo ugdymo principus kasdienėje darželių veikloje diegiantis „Mini darželių“ kolektyvas, mažiesiems sudarys sąlygas įdomiai ir smagiai leisti laiką, kol jų tėveliai bandys savo jėgas pusmaratonio trasoje.

Į visas „General Financing“ Trakų pusmaratonio rungtis reikalinga išankstinė registracija. Daugiau sužinoti apie renginį bei užsiregistruoti galima interneto svetainėje www.trakupusmaratonis.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius