Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Baku – trys lengvaatlečių kelialapiai į jaunimo olimpines žaidynes

Trys kelialapiai į Nankino jaunimo olimpines žaidynės – tokį laimikį iš Baku parsivežė Lietuvos lengvaatlečiai. Į Azerbaidžano sostinę vyko 20 sportininkų, iš kurių buvo tikimasi 5-6 kelialapių, tačiau sėkmė nusišypsojo tik kūjo metikui Tomui Vasiliauskui, rutulio stūmikui Karoliui Maisuradzei bei 800 m bėgikui Benediktui Mickui.
Benediktas Mickus
Benediktas Mickus / Remigijos Raišienės nuotr.

Pirmasis kelialapį į Kinijoje vyksiančias žaidynes užsitikrino T.Vasiliauskas: atrankos varžybose kūjį jis paskutiniu bandymu numetė 68,06 m bei su aštuntu rezultatu pateko į finalą. Kadangi šioje rungtyje kelialapius į žaidynes išsidalijo 10 sportininkų iš skirtingų šalių, o tarp 12-os finalininkų buvo du ukrainiečiai bei du vengrai, dar prieš startą finale lietuvis galėjo būti ramus – net ir užėmęs paskutinę vietą ten į jaunimo olimpiadą jis vyktų.

Finale T.Vasiliauskui šiek tiek pavyko pagerinti atrankos varžybų rezultatą. Numetęs 69,90 m jis užėmė septintąją vietą.

„Rezultatai šioje rungtyje yra tikrai labai aukšti. Tomas tikėjosi geresnio rezultato, galbūt per didelis noras jį šiek tiek pražudė, bet svarbiausia buvo patekti į olimpiadą ir jis tą padarė. Manau, jog jis turi didesnes galimybes žaidynėse užimti aukštą vietą nei Benediktas. Sportininkas yra perspektyvus, į 10-uką turėtų pretenduoti“, – sakė jaunimo ir jaunių rinktinės trenerė Zita Tindžiulienė.

Vaikinų rutulio stūmimo rungtyje startavo du lietuviai – K.Maisuradzė bei Arminas Čečkauskas. Pastarasis sportininkas atrankoje užėmė 14 vietą (16,48 m), o K.Maisuradzė, rutulį nustūmęs 17,43 m, su dešimtu rezultatu pateko į finalą.

Finale lietuvis liko dešimtas (17,75 m), o kelialapius į Nankino jaunimo olimpiadą iškovojo tik 9 sportininkai. Vis tik tarp aukštesnes vietas užėmusių sportininkų buvo po du lenkus ir rusus, tad teisę startuoti jaunimo žaidynėse pelnė ir 10 vietą vietą užėmęs K.Maisuradzė bei 11-as likęs prancūzas.

„K.Maisuradzė nepasiekė savo asmeninio rekordo, bet buvo netoli jo. Šioje rungtyje yra labai didelė konkurencija, yra stiprus lenkas, stiprus rumunas, vokietis. Lenkas pagerino čempionato rekordą, pasiekė geriausią sezono rezultatą pasaulyje, nustumdamas 23,13 m. Karolio asmeninis rekordas yra šiek tiek virš 18 metrų, tad olimpiadoje jam bus sunku“, – pasakojo Z.Tindžiulienė.

Norėjau laimėti ir labai stengiausi. Sukaupiau visas jėgas ir finišavau. Kaip visada, finišas yra mano stipriausia bėgimo dalis. Įtampos prieš pusfinalį šiek tiek buvo, bet finale susitvarkiau su psichologija

Didžiausia šventė į Lietuvos komandos kiemą atėjo paskutinę – trečią – olimpinės atrankos varžybų dieną, nors tądien startavo vos vienas lietuvis Benediktas Mickus. Trenerio Mindaugo Krakio auklėtinis neturėjo geriausio sezono rezultato bei nebuvo greičiausias atrankos bėgime (1 min. 55,71 sek.), bet būtent B.Mickus finišo liniją kirto pirmas. Sportininkas finišuodamas dar spėjo apsidairyti aplink, tačiau vis tiek pagerino asmeninį rekordą – 1 min. 52,29 sek.

„800 metrų rungtyje B.Mickui buvo tikrai sunku ir tik trys sportininkai iškovojo kelialapius. Nesitikėjome, jog bus pirmas, tačiau jis laimėjo, pagerino asmeninį rekordą, – lengvaatlečiu didžiavosi Z.Tindžiulienė. – Vis tik pasaulyje dominuoja afrikiečiai, yra ten bėgančių ir per 1 min. 49 sek., o Benedikto laikas 3 sekundėmis prastesnis. Čia daug lemia psichologija, pasirinkta taktika. Tikimės, jog jis turėtų patekti į finalą ar bent būti 10-uke.“

Bėgimo pradžia B.Mickui nesiklostė kaip per sviestą – likus 200 metrų jis bėgo ketvirtas, „uždarytas“ kitų varžovų. Vis tik lietuviui pavyko finišo tiesiojoje aplenkti jį lenkusius rumuną, šveicarą ir ispaną bei finišuoti pirmam.

„Norėjau laimėti ir labai stengiausi. Sukaupiau visas jėgas ir finišavau. Kaip visada, finišas yra mano stipriausia bėgimo dalis. Įtampos prieš pusfinalį šiek tiek buvo, bet finale susitvarkiau su psichologija“, – sakė pirmadienį į Lietuvą grįžęs B.Mickus.

Praėjusiais metais Europos jaunimo festivalyje triumfavęs sportininkas teigia, jog pergalė Nankino olimpinių žaidynių atrankos varžybose jam yra svarbesnė.

„Patekau į jaunimo olimpiadą, o ji yra svarbesnės varžybos nei festivalis. Tikslas Nankine – pagerinti asmeninį rekordą bei bėgti finale, o ten norėsis ir tarp prizininkų būti“, – teigė B.Mickus.

Į 10-uką taip pat pateko Gediminas Truskauskas, kuris dešimtas buvo 200 metrų rungtyje (22,29 sek.), tačiau kelialapius į jaunimo olimpiadą iškovojo tik du sprinteriai. Geriausiai tarp merginų pasirodė 400 m bėgikė Erika Krūminaitė, kuri pagerino asmeninį rekordą bei finišavo per 56,74 sek.

Nankino jaunimo olimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 16-28 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius