-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išsvajotos Europos čempionės Balčiūnaitės atostogos Palangoje

Europos čempionate Barselonoje aukso medalį iškovojusi maratonininkė Živilė Balčiūnaitė dvi savaites smagiai leido laiką Palangoje.
Ž.Balčiūnaitė Palangoje atostogavo dvi savaites
Ž.Balčiūnaitė Palangoje atostogavo dvi savaites / A.Gimžausko/Sportas.info nuotr.

Tai buvo išsvajotos Živilės atostogos. Dar balandžio mėnesį sportininkės mamytė ir uošviai, per pusę susimetę pinigų, nupirko kelialapį į universiteto vilą, kurioje Živilė nuo vaikystės su tėveliais ilsėdavosi kiekvieną vasarą dvi savaites.
 

„Jie, matyt, tikėjo manimi, todėl iš anksto ir nupirko kelialapį. Tik kiek vėliau susigriebė ir paklausė, kada grįšiu iš čempionato“, – pasakojo Europos čempionė.

Kai Živilė grįžo iš Ispanijos, jau kitą dieną turėjo išvykti į Palangą. Tačiau sulaukė didelio žurnalistų dėmesio ir Europos čempionė pajūryje atsidūrė kiek vėliau. 

– Kaip prabėgo atostogos Palangoje?

– Labai gerai išsimiegojau, sportavau savo malonumui. Po pietų eidavau į pajūrį pasivartyti, vakarais – pasivaikščioti po miestą ar pajūrio smėliu bei miškeliuose. Bėgiojau plentu, nes miškeliuose ganėtinai daug smėlio, jo pribyra į batus. Atostogavau su šeima – prie jūros trumpai pabuvo mano mamytė, pusseserė su šeima, uošviai.

– Ar tiesa, kad tavo vyras Andrius Žebuolis, valstybės tarnautojas, padeda tau sportuoti?

– Taip, jis man labai daug padeda. Kai šalia nėra trenerio Romo Sausaičio, Andrius tampa jo „užvadėliu“. Aš bėgu, o jis važiuoja dviračiu. Ir ne tik per mano atostogas, bet ir Vilniuje. Andrius matė, kaip mano treneris vargsta, todėl ir nusprendė padėti, kad man būtų lengviau.

– Tikriausiai Palangoje sulaukei daug dėmesio?

– Nepasakyčiau, viskas buvo ramu. Žinoma, sulaukiau nemažai drąsesnių sirgalių sveikinimų. Kai bėgiodavau, Andrius mėgdavo truputį atsilikti su dviračiu ir stebėdavo žmonių reakciją. Mane daugiausia atpažindavo tada, kai būdavau su sportine apranga. O kai apsirengusi civiliai, mažai kas atkreipdavo dėmesį. Man tai didelis pliusas, eidavau gatve ir nueidavau.

– Ar ilgai mirkdavai jūroje?

– Jūroje maudytis labai mėgstu, o dar oras per atostogas pasitaikė nerealus. Fantastiškas, lyg pietuose. Tik baigiantis atostogoms kiek atvėso, jau buvo 22 laipsniai šilumos. Maudydavusi dažnai po truputį – nuplaukdavau tam tikrą atstumą, išlipdavau į krantą, pailsėdavau ir vėl plaukdavau. Sąlygos buvo puikios, nuo universiteto vilos iki jūros – koks puskilometris, kone miesto centras. Aplinkui parkas, ramu, tylu. Puiki vieta, nuostabi sportuoti. Noriu – bėgu į kairę, noriu – į dešinę. Yra dviračių takas, netoli miesto stadionas. Mano atostogos po sėkmingo Europos čempionato buvo puikios, nuotaika visai kitokia. Savęs negraužiau, kad per Europos čempionatą pasirodžiau blogai – nebuvo jokios nuoskaudos, laiką leidau šauniai, jaučiau, kad tikrai ilsiuosi.
 

– Palangoje – daug įvairiausių pramogų: tenisas, vandens motociklai...

– Ne, tie dalykai manęs neviliojo. Man geriau ramiai pasivaikščioti prie jūros, vieną vėlų vakarą buvau nuėjusi pasižiūrėti žaibų prie jūros. Vaizdas buvo nerealus, tokių „žioplių“ kaip aš atėjo nemažai.

– Ar per atostogas buvai priklausoma nuo trenerio?

– Jis man pasakydavo, ką daryti, liepė greitai dar nebėgioti, pristabdydavo.

– Rugsėjo 4 dieną vyks penktasis tavo vardo bėgimas, ką apie jį gali pasakyti?

– Jo nekantriai laukiu. Organizaciniais klausimais telefonu ir per atostogas dirbau, viską judinau. Šiemet mano bėgimas vyks ne miesto gatvėmis, o Vingio parke. Tikiuosi, kad pavyks į parką sutraukti daug žmonių.

Varžybose pažadėjo dalyvauti mano draugai Jelena Prokopčiuk ir Pavelas Loskutovas. Apsidžiaugiau, kai išgirdau, kad varžybų ateis pasižiūrėti ir kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus. Kvietimus dalyvauti renginyje išsiuntėme ir prezidentei Daliai Grybauskaitei, Seimo pirmininkei Irenai Degutienei bei ministrui pirmininkui Andriui Kubiliui.

Aš šį kartą bėgsiu kartu su bėgimo mėgėjais. Kiekvienas norintis turės galimybę mane aplenkti.

– Kokie tavo artimiausi planai, kada kibsi į rimtą darbą?

– Kol kas nieko nežinau, viską sprendžia mano treneris. Žinau tai, kad šiemet dar bėgsiu vieną maratoną, o kitais metais pradėsiu rengtis Londono olimpinėms žaidynėms. Šį pavasarį maratoną bėgau tiktai tam, kad po tiek metų kamuojančių traumų pasitikrinčiau, ar esu sveika.  Traumos mane buvo privedusios prie to, kad po pasaulio čempionato Berlyne net pakriko nervai, nervingas pasidarė ir mano treneris. Laimė, uošvis su mama mane rudenį išsiuntė pailsėti į Egiptą. Tačiau vis vien ten gerai neatsigavau.

Kai pavasarį per maratono varžybas pamatėme, kad mano organizmas susitvarkė, pradėjome didinti krūvius. Ir štai rezultatas, aš – Europos čempionė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius