Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunas, tačiau ambicingas

Trinidadui ir Tobagui atstovaujantis barjerininkas Jehue Gordonas sau kelia tik pačius aukščiausius tikslus. Jo planuose – ir naujas šios rungties pasaulio rekordas.
Jehue Gordonas
Jehue Gordonas / spikesmag.com nuotr.
Temos: 1 Bėgimas

J.Gordonui buvo vos 17, kuomet pasaulio lengvosios atletikos čempionate Berlyne jis užėmė ketvirtą vietą. Nuo amerikiečio Bershawno Jacksono, o kartu ir medalio jaunąjį talentą skyrė vos 0,03 sekundės. Jehue tapo jauniausiu istorijoje rungties finalininku pasaulio čempionatuose bei pasaulio 17–mečių rekordo autoriumi (48,26 sekundės).

„Berlyne įgavau neįkainojamos patirties bei begalinio malonumo. Čia pirmą kartą gyvai pamačiau tuos vaikinus, kurių startus iki tol buvau matęs tik televizoriaus ekrane. Netgi truputėlį pasišildžiau jų šlovės spinduliuose. Buvau šalia jų ir galėjau paplepėti su jais apie ką tik norėjau. Mano rezultatas Berlyne mane įkvėpė. Nors gimtojoje šalyje neturiu gerų sąlygų treniruotis, dabar puikiai žinau, jog jei ir toliau sunkiai dirbsiu, būsiu greičiausias pasaulyje.”

Ypač didelių problemų sportininkas turėjo ruošdamasi Panamerikos žaidynėms. Pagrindinėje šalies arenoje, „Hasely Crawford Stadium” vyko rekonstrukcija, o kitose arenose danga prašyte prašėsi būti atnaujinta. Tuomet finale J.Gordonas užėme tik antrą vietą ir prarado pirmąją poziciją savo amžiaus grupės pasauliniuose reitinguose. „Tiesiog pasiutau, kuomet pamačiau, jog mane lenkia. Galbūt būčiau atbėgęs pirmas, tačiau pasiruošimo sąlygos padarė savo. O juk iš manęs laukiama tik pergalių, tad patekau po gana stipria kritikos lavina.”

Jaunojo barjerininko nuomone, jo pasiekimas Berlyne turėtų įkvėpti kitus jaunus sportininkus kryptingai ir sunkiai dirbti. „Matydami ko aš jau pasiekiau, kiti jauni vaikinai supras, jog nebūtina laukti, kol tau sukaks 20 ir tik tada tikėtis pergalių. Laimėti galima bet kokiame amžiuje.”

Šiuo metu bėgikas kelia sau tikslą laimėti pasaulio jaunių čempionatą Kanados Monktone. Dar iki čempionato Berlyne J.Gordonas buvo pasirinktas šio čempionato oficialiu veidu. Čempionatas vyks liepos mėnesį.

J.Gordonas – jaunosios Trinidado ir Tobago barjeristų kartos atstovas. Praityje šią Karibų jūros baseino valstybę garsino Richardas Thompsonas, Renny Cowas, Joseinas Lucasas. Būtent J.Gordonas laikomas sportininku, kuris gali pagerinti 400 metrų barjerinio bėgimo rekordą, kuris pasiektas prieš 18 metų Barselonos olimpiadoje (Kevinas Youngas tuomet distanciją įveikė per 46,78 sekundės).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius