-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Judėjimas – sveikatos šaltinis“: aktyvūs senjorai sportiškumu lenkia jaunimą

Aktyvaus sveikatinimo ir sporto projektas „Judėjimas – sveikatos šaltinis“ įgauna vis didesnį pagreitį ir kasdien aplanko vis daugiau Lietuvos savivaldybių, skleisdamas nemokamų sporto treniruočių virusą. Šį kartą projektas aplankė Zarasus ir Ignaliną bei išdalino šimtus nemokamų narysčių asmeninių trenerių portale „Sporto birža“.

Projekto koordinatorius Mantas Bilotas tikina, šiais sporto renginiais susidomi vis daugiau savivaldybių gyventojų ir tai labai džiugina. „Sportuoti kviečiame net ir praeivius, kurie apsilankę mūsų sporto paviljone gauna naudingų patarimų, kaip pasiruošti bėgioti, kaip taisyklingai vaikščioti su šiaurietiškomis lazdomis ir nuo ko apskritai pradėti aktyviai judėti“, – sakė M.Bilotas. Projektas „Judėjimas – sveikatos šaltinis“ sulaukia daug teigiamų įvertinimų ir iš miestelėnų, kurie itin domisi testais, parodančiais žmogaus fizinę būklę, koordinaciją bei atsparumą fiziniam krūviui. Pasak dalyvių, sveiki žmonės reiškia ir sveiką visuomenę. 

Projektas sumanytas kelti domėjimąsi sveika ir aktyvia gyvensena, burti visų amžiaus grupių žmones aktyvesniam judėjimui ir sportui gryname ore bet kokiu metų laiku. Projekto organizatoriai džiaugiasi, kad šie renginiai sutraukia ne tik jaunimą. „Kuo mažesnis miestelis, tuo aktyvesni pasirodo vyresni žmonės senjorai. Pasikalbame su jais, pakonsultuojame ir pasirodo, kad jie labai daug žino apie kūno masės indeksą, koks yra optimalus, koks rodo antsvorio problemas. Jiems ne naujiena ir šiaurietiškas ėjimas. Mes tikimės, kad senjorai savo sportiniu entuziazmu užkrės ir vis daugiau jaunimo. Beje, dabar, kai jau esame aplankę nemažai savivaldybių, galime pastebėti, jog beveik pusę pas mus apsilankančios auditorijos ir sudaro aktyvų gyvenimo būdą mėgstantys senjorai.

Kartais net jų KMI indeksas būna geresnis nei jaunesnio amžiaus ar suaugusiųjų žmonių. Vadinasi, jie nesėdi namuose šiaip sau, senjorai juda“, – sakė projekto koordinatorius Markas Gurskis.

Projekto organizatoriai kviečia renginiuose dalyvauti vis aktyviau, kiekvienas užsiregistravęs dalyvis gaus nemokamą metinę virtualių treniruočių narystę portale „Sporto birža“ ir galės sportuoti virtualiai ištisus metus.

Šios savaitės  „Judėjimas – sveikatos šaltinis“ projekto  renginiai:

Lapkričio 26 d. Kaišiadoryse nuo 16 val. 
Lapkričio 27 d. Joniškyje nuo 12 val. 
Lapkričio 28 d.  Birštone nuo 10val., Prienuose nuo 17 val.
Lapkričio 29 d. Palangoje nuo 10val., Klaipėdoje nuo 17 val.
Daugiau informacijos apie projektą: „Sporto birža“ facebook paskyroje ir tel. +37069979877 arba el. paštu spauda@sportobirza.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius