Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelias į Dohą. Penkta stotelė – Eglė Balčiūnaitė

Toliau pristatinėjame Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės, kuri kovo 12–14 dienomis dalyvaus Katare vyksiančio pasaulio uždarų patalpų čempionate, narius. Mūsų šaliai atstovaus šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, rutulio stūmikė Austra Skujytė, sprinterė Lina Grinčikaitė bei vidutinių nuotolių bėgikai Eglė Balčiūnaitė bei Vitalijus Kozlovas. Penktasis žvilgsnis – į vidutinių nuotolių bėgikę, olimpietę Eglę Balčiūnaitę.
Eglė Balčiūnaitė
Eglė Balčiūnaitė / LAF nuotr.

Praėjusių metų žiemos sezonas Eglei nenusisekė – startuota tik vienose varžybose, bėgikę kamavo traumos ir ligos. Tačiau nuo vasaros pradžios 22 metų šiaulietė nesėkmių virtinę pagaliau įveikė – 6 vieta Europos U23 čempionate Kaune buvo tik pirmas žingsnis į dar svaresnius pasiekimus. Šių metų pradžioje E.Balčiūnaitė Portugalijos klubų čempionate 400 metrų distancijoje nuo sosto nuvertė net 27 metus Lietuvos rekordą išlaikiusią legendinę Aną Ambrazienę – 53,47 sekundės. „Negalvoju apie kitų pasiektus rekordus, man svarbiausia – gerinti asmeninius pasiekimus”, – teigia bėgikė.

Treneris Aleksandras Kitanovas sako, jog pagrindinės tokios puikios sportinės formos sąlygos – gera jo auklėtinės sveikata, bei pasitraukusios traumos. Jam antrina ir pati Eglė: „Svarbiausia – nesirgti ir neturėti traumų. Kol kas visai neblogai sekasi, tad kaupiu jėgas pasaulio čempionatui. Pagrindinis akcentas ruošiantis šiam startui buvo greitis… ir dar kartą greitis…”

Stambiausiuose turnyruose 800 metrų distancijoje kartais vyrauja greitis, o kartais – vien taktinė kova dėl vietų. Koks bėgima  palankesnis lietuvei? „Mano prioritetas – greitas bėgimas ir geras rezultatas. Idealiuasia yra lėta pradžia ir greitas finišas, tačiau apie rezultatą tuomet galima nebesvajoti. Tačiau manęs negąsdina nei vienas scenarijus, nei kitas – mano tikslas Katare – pasiekti asmeninį rekordą (šiuo metu jis yra 2:03,88 minutės) bei padaryti viską, kas mano jėgose.”

Daugelis pasaulio sportininkų savotiškai nuvertina žiemos sezono startus ir čempionatus. Kuris startas – pasaulio čempionatas Dohoje ar vasaros Europos čempionatas Barselonoje svarbesnis? „Man svarbūs abu startai, kaip ir visi likę. Tiek Dohoje, tiek ir Barselonoje susirinks labai stiprios varžovės – konkurencija šuioje rungtyje milžiniška. Tačiau jei kalbėti apie rungties specifiką, bėgti du ratus stadione lengviau nei 4 manieže, o ir rezultatai stadione būna kur kas geresni.”

Kaip kurie sportininkai, net startuodami manieže, teigia kad jiems svarbu ir oro temperatūras už lango. „Kai vyksta varžybos ar treniruojuos, per langus nesižvalgau, ir koks ten oras man nėra svarbu. Tai manęs neįtakoja – žinoma, vienintelė sąlyga – maniežas turi būti šiltas ir šviesus”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius