Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovo mėnesio geriausieji – vokiečiai

„European Athletics“ paskelbė, kad geriausiais kovo mėnesio Senojo žemyno lengvaatlečiais išrinkti Vokietijos šuolininkė į aukštį Ariane Friedrich bei šuolininkas į tolį Sebastianas Bayeris.
Ariane Friedrich
Ariane Friedrich / „Scanpix“ nuotr.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sebastian Bayer
Sebastianas Bayeris

Abu sportininkai laimėjo kovo pradžioje Turine vykusį Europos uždarų patalpų čempionatą.

S.Bayeris jau atrankos varžybose pagerino Vokietijos uždarų patalpų rekordą (8,29 metro), o finale nuskriejo 8,71 metro ir net 49 centimetrais pagerino Europos rekordą. Jam iki Carlo Lewiso pasaulio rekordo pritrūko vos 8 centimetrų.

Tai buvo pirmasis vokiečio suaugusiųjų titulas – iki tol jis buvo laimėjęs sidabrą Europos jaunimo čempionate 2005 metais. Šis čempionatas, beje, vyko Kaune ir vokiečiui baigėsi tragiškai – atlikdamas paskutinį bandymą jis susilaužė koją.

A.Friedrich laimėjo Europos čempionės titulą, įveikdama į 2,01 metro aukštį iškeltą kartelę, o šį sezoną ji jau yra peršokusi ir 2,05 m. 25 metų vokietė, Pekine buvusi vos 7-a, laimėjo visus 9 žiemos turnyrus, o du kartus nugalėjo ir vieną geriausių pastarojo meto pasaulio šuolininkių kroatę Blanką Vlasič.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ksenija Balta
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ksenija Balta

Antrąsias vietas rinkimuose užėmė disko metikas Gerdas Kanteris (Estija) bei ilgų nuotolių bėgikė Alemitu Bekele (Turkija), trečiąsias – trišuolininkas Fabrizio Donato (Italija) bei šuolininkė į tolį Kenija Balta (Estija).

Geriausi Europos mėnesio lengvaatlečiai renkami nuo 2007 metų sausio mėnesio. Rinkimai vyksta trimis etapais: pačius geriausius renka ekspertai, žurnalistai bei oficialaus tinklalapio „European Athletics“ lankytojai. Visų jų balsai lemia trečdalį galutinio rezultato. Mėnesio sportininku negali būti renkamas atletas, baustas už dopingo vartojimą.

Beje, tinklalapio lankytojai geriausiais išrinko estus K.Baltą ir G.Kanterį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius