Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lavillenie nesėkmė nepalaužė

Prancūzijos šuolininkas su kartimi Renaudas Lavillenie, nesėkmingai pasirodęs pasaulio uždarų patalpų čempionate Katare primena, kad už vieną muštą atgal galima gauti ir du nemuštus. Nesėkmė jo nepalaužė, o tik padarė stipresniu.
Renaud Lavillenie
Renaud Lavillenie / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Prancūzija

Atletas, pernai pagaliau įveikęs kartininkams didmeistrišką 6 metrų  ribą (komandiniame Europos čempionate Leirijoje – 6,01), į Dohą atvyko būdamas sezono lyderiu bei laikomas favoritu. Nacionalinėje atrankoje į čempionatą jis nesunkiai įveikė 5,85 metro ir tikėjosi sudaryti nemenką konkurenciją australui Stevenui Hookeriui. Deja – R.Lavillenie peršoko vos 5,45 metro ir net nepateko į finalą.

Kartininkas skausmingai pergyvėno šią nesėkmę, tačiau mano, kad tokie fiasco yra labai pamokantys. „Tai, kas įvyko Dohoje – tragiška, tačiau padarė mane stipresniu”, – teigia sportininkas, po ilgos tylos atnaujinęs savo internetinį dienoraštį. Europos žiemos čempionas bei pasaulio čempionato Berlyne bronzos savininkas pripažįstu, kad Dohoje nesugebėjo pakeisti situacijos, kuri klostėsi ne pagal jo scenarijų ir su kuriuo jis karjeros metu dar nebuvo susidūręs. Prieš čempionatą prancūzas laimėjo 6 turnyrus iš 8. „Nesėkmę labai sunku paaiškinti, tačiau taip jau kartais atsitinka šuoliuose su kartimi. Visi didieji čempionai su tuo susidūrė. Mano bandymas ties 5,45 metro žyma buvo neblogas, tačiau vėliau buvo problemų su stovais sektoriuje bei 20 minučių pauzė. Ir toliau techniškai viską atlikau neblogai, tačiau to neužteko. Po čempionato prireikė dviejų savaičių, jog pagaliau nuginti visas blogas mintis. Tačiau matu ir teigiamų momentų – ruošdamasis vasaros sezonui turiu aiškias mintis, ką daryti, jei tokia situacija pasikartos. Aš stiprus tiek fiziškai, tiek ir morališkai ir iš Europos čempionato Barselonoje tikiuosi labai daug.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius