Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leonardas Pobedonoscevas: „Bėgiojant kyla kūrybiškiausi sprendimai“

Vieni bėgiodami „vėdina” galvas nuo darbo minčių, kiti – intensyviai darbuojasi. Bėgimo metu atsiradusia galimybe pabūti su savimi naudojasi ir aktorius Leonardas Pobedonoscevas. Anot jo, bėgant jam kyla kūrybiškiausi sprendimai.
Leonardas Pobedonoscevas
Leonardas Pobedonoscevas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Jaunosios kartos teatro, kino ir televizijos aktorius Leonardas Pobedonoscevas šiuo metu rengiasi „Danske Bank Vilniaus maratonui”, pomėgiui bėgioti pagal galimybes ir užimtumą skiria kelias valandas per dieną.

Prieš dešimtmetį bėgimą atradęs aktorius, rimčiau juo susidomėjo prieš kelerius metus patyręs traumą ir dėl to turėjęs atsisakyti kasdienių treniruočių treniruoklių salėje. Iki traumos jis bėgiodavo tik savo malonumui ir kartsykiais. Ruošiantis vaidmeniui jam būtinai reikėjo palaikyti gerą fizinę formą, tad treniruoklius pakeitė bėgimo takelis, o vėliau – bėgiojimas lauke.

Pomėgis tapo įpročiu

Leonardas atrado būdą ne tik sportuoti ir išlaikyti raumenų tonusą, bet ir treniruočių metu iki smulkmenų suplanuoja artimiausias dienas ar renginių scenarijus.

„Pradėjau bėgioti kaip visi – su ausinėmis ir muzika. Vėliau muziką pakeitė bendramintis draugas. Matyt, visi bėgikai pereina šiuo etapus. Tai tokie savotiški gelbėjimosi ratai. Iki kol taip „užsikaifuoji” nuo bėgimo ir tiesiog juo mėgaujiesi be papildomų dirgiklių, pavyzdžiui, muzikos. Ilgainiui, kai šis pomėgis tampa kasdieniu įpročiu, savotiška meditacijos forma, o muzikos klausimasis ar bendrakeleiviai gali labiau trukdyti nei padėti”, – atvirauja aktorius.

Vieni bėgiodami „vėdina” galvas nuo darbe ar šeimoje esančių rūpesčių ar problemų, o Leonardas šį laiką išnaudoja kūrybiškiausiems sprendimams priimti.

„Bėgdamas apmąstau konkrečius tos dienos ar savaitės įvykius, dėlioju scenarijus, dienotvarkę. Pastebėjau, kad bėgiojant man geriausiai sekasi „brainstorm’inti”. Kuriu kalbas, detaliai apmąstau būsimų renginių scenarijus. Sportuodamas laimiu du kartus: produktyviai padirbėju ir nekankinu savęs mintimis, ar teisingai bėgu ir koks atstumas dar liko”, – sako Leonardas.

Jėgų suteikia adrenalinas

Bėgimo šventėse pašnekovas dalyvauja neturėdamas specialių tikslų. Jo nuomone, maratone svarbiausia jį nubėgti.

„Treniravimasis labai skiriasi nuo bėgimo maratone. Bėgant šventėse, kai aplink tūkstančiai žmonių, palaikančių tą pačią idėją, yra ypač smagu. Jauti ne tik malonumą dalyvaudamas bėgime, bet ir didžiulį adrenalino pliūpsnį, kuris tavo kūną paverčia mašina. Juk trauktis nėra kur – privalai bėgti, privalai pasiekti finišą. Tai neapsakomas jausmas. Širdis plaka ne tik dėl bėgimo, bet ir dėl bendros atmosferos. O treniruotėse įrodinėji kūno galias, kiek jis pajėgus pasiruošti”, – skirtumus apibendrina aktorius. Nors jis tikina, kad maratonų nevertina kaip varžybų, bet stengiasi neatsilikti ir nebėgti pačioje srauto „uodegoje”.

„Jokių specialių tikslų nekeliu. Vienintelis dalykas – svarbu jį nubėgti“, – teigia Leonardas, kuris bėgimo šventėje dalyvauja dėl noro išbandyti savo galimybes.

Šiemet jėgas jis išbandys bėgdamas „Danske Bank Vilniaus maratone”, jei tik nebus pakviestas gastrolėms į užsienį. Leonardas 42 km 195 m distancijai užsiregistravo kartu su patikima ir išbandyta bendraminčių bėgikų komanda, su kuria pernai birželį įveikė Siera Leonės labdaros maratoną. „Running for Change“ komandą sudaro skirtingų veiklų žmonės, kuriuos vienija bendras pomėgis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius