-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai į pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionatą vyksta medalių

Šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė ir disko metikas Andrius Gudžius į pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionatą išvyksta būdami favoritais. Geriausius šio sezono rezultatus pasaulyje jaunimo grupėje užfiksavę lengvaatlečiai iš Monktono (Kanada) tikisi grįžti su medaliais.
Andrius Gudžius 2007 metais varžybose Belgrade
A.Gudžius šį sezoną kol kas yra nepralenkiamas pasaulio jaunimo disko metimo sektoriuje / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Per drąsu prieš čempionatą kalbėti apie medalių spalvas, tačiau tikiuosi grįžti su apdovanojimu“, – ketvirtadienį Kūno ir Kultūros sporto departamente (KKSD) surengtoje spaudos konferencijoje atviravo A.Gudžius.

19-metis talentas jaunimo diską (1,75 kg svorio) šį sezoną yra nuskraidinęs už 65,51 metrų ribos. Šuolio į aukštį šakoje šiame sezone pasaulyje pirmauja ir 18-metė A.Palšytė, kuri įveikė į 1,92 m aukštį iškeltą kartelę.

Abu sportininkai neslėpė, jog pasiruošimas planetos pirmenybėms nebuvo idealus, nes tam labiausiai trukdė baigiamieji metai mokyklose, tačiau teigė esantys geros sportinės formos.

„Tiek A.Gudžius, tiek A.Palšytė šiuo metu yra pirmaujantys sportininkai pasaulyje. Žinoma, pečiai jauni, tačiau, manau, jog jau pasirengę atlaikyti psichologinį spaudimą ir naštą. Jeigu jiems pavyks parodyti geriausius asmeninius rezultatus, o aš tikiuosi ir aukštesnių rezultatų – medaliai tikrai bus“, – pasakojo A.Gudžiaus treneris ir Lietuvos rinktinės vadovas Vaclovas Kydikas.

Lietuvai atstovaus keturi lengvaatlečiai

Monktone liepos 19-25 dienomis vyksiančiame pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionate iš viso varžysis keturi lietuviai. Be minėtų A.Gudžiaus ir A.Palšytės šalies garbę dar gins Mažvydas Butkus (disko metimas) bei Nerijus Lučkauskas (ieties metimas).

Tiesa, jiems keliami kuklesni tikslai. 18-metis M.Butkus atviravo galvojantis apie 5-8 pozicijas, o iš 19-mečio N.Lučkausko laukiama vieta pirmajame 12-ute.

„Čempionatas vyks toli – Kanadoje, todėl kaštai labai dideli. Tarptautinius normatyvus varžytis čempionate įvykdė keturi mūsų sportininkai. Tiesa, mūsų sugriežtintus normatyvus pasiekti pavyko trims, todėl N.Lučkauskas į pirmenybes vyks rėmėjų lėšomis. Visgi jeigu jam pavyks patekti į pirmąjį 8-uką, visos išlaidos bus kompensuotos, – pasakojo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva. – Iš visų sportininkų tikimės ne prastesnių negu asmeniniai rekordai rezultatų, o jeigu A.Palšytei ir A.Gudžiui pavyks tai parodyti – jie be problemų iškovos medalius.“

Dalyvaus ir suaugusiųjų čempionate

Pasibaigus kovoms pasaulio jaunimo pirmenybėse A.Palšytė iš karto skirs į Barseloną, kur liepos 27 – rugpjūčio 1 dienomis varžysis Europos lengvosios atletikos čempionate.

„Abiejuose čempionatuose slėgs nemaža įtampa. Jaunimo pirmenybėse būsiu lyderė, todėl turėsiu kovoti tik dėl aukščiausių vietų, o Europos čempionate teks varžytis su kur kas sunkesnėmis varžovėmis ir stengtis nelikti už finalo borto. Tačiau tikiu, kad susitvarkysiu su įtampa ir viskas bus gerai“, – optimistiškai kalbėjo jaunoji šuolių į aukštį talentė, antradienį atšventusi 18-ąjį gimtadienį.

Viena pergalę A.Palšytė jau iškovojo – ketvirtadienį parodomajame 60 metrų bėgime aplenkė kitą Lietuvos lengvosios atletikos viltį disko metiką A.Gudžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius