Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos čempionato belaukiant

Vasario 19–20 dienomis Klaipėdos lengvosios atletikos manieže vyks šalies uždarų patalpų čempionatas. Tai pagrindinis sezono startas šalies lengvaatlečiams bei paskutinė galimybė įvykdyti pasaulio uždarų patalpų čempionato Katare normatyvus.
Aš galiu!!!
Airinė Palšytė: aš galiu!!! / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Jaunoji Lietuvos lengvosios atletikos karta 2010 metų sezoną pradėjo kaip niekada įspūdingai. Pasiekti du šalies rekordai (Eglė Balčiūnaitė 400 metrų bėgime bei Vitalijus Kozlovas – 600 metrų), o daugelis sportininkų kone kiekvienose varžybose gerina asmeninius pasiekimus. Dauguma trenerių stengiasi savo auklėtinius į heriausią sportinę formą „išvesti” būtent šalies čempionatui, tad Klaipėdoje vyskiantis čempionatas žada daug gerų pasiekimų.

Ramūs

Šalies čempionate visiškai ramūs gali būti tik tie sportininbkai, kurie jau yra įvykdę pasaulio uždarų patalpų čempionato kvalifikacinius normatyvus. Tai sprinterė Lina Grinčikaitė, rutulio stūmike Austra Skujytė, vidutinių nuotolių bėgikai Vitalijus Kozlovas ir Eglė Balčiūnaitė bei šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė. Formaliai normatyvą “turi” ir Martynas Jurgilas, tačiau sprinteris šiuo metu studijuoja JAV ir į šalies rinktinės sudėtį Katare nepretenduoja.

Kandidatai

Neverta abejoti, kad Dohos kartelę bandys įveikti ne vienas šalies atletas. Visų pirma tai sprinteris Rytis Sakalauskas, kuriam iki normatyvo trūksta vos 0,02 sekundės. 2,28 metro aukštį visą žiemos sezoną mini ir šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys. Gali iššauti ir olimpietė Karina Vnukova (šuolis į aukštį), trišuolininkas Mantas Dilys, barjerininkė Sonata Tamošaitytė, trišuolininkė Jolanta Verseckaitė, galbūt ir Žilvinas Adomavičius, Edita Kavaliauskienė, Vaida Žūsinaitė ar  Eglė Krištaponytė.

Įspūdinga metų pradžia

Metų pradžia jau pasėjo ne vieną ir ne du įspūdingus rezultatus. Gerą toną kolegoms uždavė R.Sakalauskas, puikiu stiliumi laimėdamas kalėdinį turnyrą Rusijoje. Vėliau prie jo prisijungė asmeninius rekordus gerinančios Lina Grinčikaitė, Sonata Tamošaitytė, Kartininkė Vitalija Dejeva. Pridėkime Eglės Balčiūnaitės ir Vitalijaus Kozlovo Lietuvos rekordus, bei to paties R.Sakalausko pasaulio rekordą 150 metrų bėgime. Tačiau maloniausiu netikėtumu (o galbūt ir tikėtumu) vis dėlto reikėtų laikyti 17-metės Airinės Palšytės įveiktą 1,92 metro aukštį bei tarptautinės klasės sporto meistrės titulą. Šeši šalies geriausi rezultatai įvairiose amžiaus grupėse, antras rezultatas šalies istorijoje, tiesioginis kelialapis į suaugusių pasaulio čempionatą – tokį sukrėtimą lengvosios atletikos visuomenėje prisiminti nelengva.

Prognozės

Spėlioti – pats nedėkingiausias dalykas, tačiau kiek laimės būna, kuomet prognozės išsipildo. Manau, šalies čempionate sulauksime dviejų esminių rezultatų – pasaulio čempionato normatyvą įvykdys R.Sakalauskas, o dar kartą šalies rekordą šturmuos A.Palšytė. Geriausių sezono rezultatų Lietuvoje skaičiaus neprognozuosiu, mat jų bus dviženklis skaičius.

Dvikovos

Amžinas klausimas pastaraisiais metais – ar kas nors sugebės pasipriešinti greičiausiai šalies sprinterei L.Grinčikaitei. Po metų pertraukos į bėgimo takelį grįžusi Edita Kavaliauskienė, sparčiai progresuojanti Silva Pesackaitė, ar naujoji išankstinio starto taisyklė? – atsakymus gausime tik savaitgalį. Įdomios kovos laukia šuolio į aukštį sektoriuje – A.Palšytė prieš K.Vnukovą, R.Stanys prieš R.Mėlinį ar Kazimirą Norvaišą, o gal net Karolį Koziną… Barjeriniame bėgime kovos Artūras Janauskas ir Valdas Valintėlis, ilgose distancijoje – V.Žūsinaitė ir E.Krištaponytė, trišuolyje – Asta Daukšaitė ir J.Verseckaitė. Laukiame savaitgalio…

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius