Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ėjikės Europos čempionate nusipelnė liaupsių (nuotraukos)

Europos čempionato 20 km ėjimo varžybose Kristina Saltanovič, Brigita Virbalytė ir Neringa Aidietytė nustebino net pačios save, rašo lengvoji.lt.
Kristina Saltanovič
Kristina Saltanovič / Alfredo Pliadžio nuotr.

Barselonoje vykstančiame Europos čempionate Kristina Saltanovič iškovojo kol kas aukščiausią vietą tarp pirmenybėse dalyvaujančių 25 Lietuvos lengvaatlečių. 7 vieta 20 km ėjimo varžybose nustebino ir pačią sportininkę.

Sezono geriausią rezultatą (1:31:40) pasiekusi Kristina nesitikėjo ir tokio rezultato, kurį pasiekė, nes šiemet mažai kartų dalyvavo 20 km ėjimo varžybose.

„Čia iškovotą septintą vietą labiau vertinu nei 2002 metais tokią pačią Miunchene vykusiame Europos čempionate. Atrodo, kad daug metų praėjo, turėjau patobulėti, bet ši vieta brangesnė, nes varžovių pajėgumas gerokai išaugęs, – po finišo kalbėjo Kristina. – Prieš startą buvau pesimistiškai nusiteikusi. Slapčia tik pagalvojau apie dešimtuką. O pavyko finišuoti septintai. Esu patenkinta“.

Iškovota trylikta vieta (1:35:00) džiaugėsi ir Brigita Virbalytė. „Vieta aukšta. Turėjau šešioliktą rezultatą, o finišavau trylikta. Esu tikrai patenkinta, – po finišo kalbėjo Brigita. – Europos čempionatas yra labai pavojingas. Mažai sportininkių startuoja, visos panašaus lygio, todėl net turėdamas gerą rezultatą gali finišuoti paskutinis arba būti šešetuke. Prieš startą man buvo planuota 12–16 vieta. Tikslą pasiekiau, galbūt tik norėjosi aukštesnio rezultato“.

Europos čempionate kartu su Brigita debiutavusi Neringa Aidietytė taip pat buvo patenkinta užimta 15 vietą (1:37:32). „O Jėzau, esu patenkinta. Buvau baigusi sportuoti, grįžau ir esu laiminga“, – sakė Neringa.

Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Jezepčikas po 20 km ėjimo varžybų negailėjo pagyrimų ėjikėms. „Iš Kristinos kažko panašaus ir tikėjomės. Taktiškai ji nepadarė klaidų. Brigita užimta vieta turėtų būti taip pat patenkinta. Neringa taip pat nepretendavo į tokią aukštą vietą. Merginos tikrai padarė viską ką galėjo. Nebuvo daug sportininkių, bet dalyvavo visos stipriausios“, – teigė K. Jezepčikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius