Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos maratono svajonių komanda nusitaikė į medalius (video)

Kitais metais Barselonoje vyksiančiame Europos lengvosios atletikos čempionate pirmą kartą svajonių komanda pavadintos keturios Lietuvos maratonininkės dalyvaus ir Europos taurės įskaitoje. Planuojama lietuvių komandos vieta – priziniame trejete.
Maratono svajonių komanda
Maratono svajonių komanda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmą kartą istorijoje net keturios Lietuvos maratono bėgikės – Živilė Balčiūnaitė, Rasa Drazdauskaitė, Diana Lobačevskė ir Remalda Kergytė – dalyvaus 2010 metų Europos čempionate Barselonoje. Per pristatymą ketvirtadienį Vilniuje iš komandos trūko tik pagal individualų planą Anglijoje besitreniruojančios D.Labočevskės.

Iš keturių rezultatų bus trys įskaitiniai ir beveik neabejojama, kad Lietuvos bėgikės Barselonoje turėtų užlipti ant prizininkių pakylos. „Aišku, svarbu, kad maratonininkės būtų arti geriausio asmeninio rezultato ar net gerintų jį. Tuomet tas trejetas bus realus“, – tikino R.Sausaitis.

Visos sportininkės 2010 metų liepos 27 – rugpjūčio 1 dienomis Barselonoje vyksiantį Europos čempionatą įvardija kaip pagrindinį kitų metų startą ir visos, išskyrus labiau patyrusią Ž.Balčiūnaitę, kitų metų pavasarį atsisako komercinių startų, kad tik geriau pasirengtų.

„Man tai bus antrasis Europos čempionatas. Tikiuosi, kad mūsų komanda iškovos medalius. Aišku, priklausys nuo oro sąlygų, sveikatos. Linkiu visai komandai gerai pasiruošti. Svarbiausia, kad visos būtų sveikos, be traumų“, – sakė 2006 metais Europos čempionate Geteborge ketvirtą vietą užėmusi Ž.Balčiūnaitė. Jai antrino R.Drazdauskaitė: „Kai kovosime ne tik dėl asmeninių, bet ir komandos rezultatų, bus daugiau motyvacijos.“

Motyvacijos turėtų pridėti ir Vilniaus bėgimo klubo „Šviesos kariai“ atstovų pažadėti piniginiai prizai už aukštas vietas Barselonoje. „Džiugina idėja suburti maratonininkių svajonių komandą“, – džiaugėsi Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis. Daugiau jo minčių – vaizdo medžiagoje.

Visos pristatyme dalyvavusios maratonininkės gavo ryškius marškinėlius su užrašu „Svajonių komanda“, vardu ir maratono distancijos ilgiu metrais – 42 195. „Maratone jaučiamas pakilimas. Visos maratonininkės dar pakankamai jaunos, tad joms dar dvejos olimpinės žaidynės prieš akis. 2012 metais Londono olimpiadoje turėtume kovoti dėl aukščiausių vietų“, – sakė Ž.Balčiūnaitės treneris Romas Sausaitis. 

Lietuvos  maratonininkių rezultatai
MaratonininkėGeriausias asmeninis rezultatas2009 metų geriausias rezultatas
Živilė Balčiūnaitė2:25,152:31,06
Rasa Drazdauskaitė2:30,29 2:30,29
Diana Lobačevskė2:35,062:35,06
Remalda Kergytė2:38,482:45,28
Trijų geriausias 7:30,507:36,41
VIDEO: 15min.lt E.Skrabulis: komanda gali daug

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius