Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos pirmenybės – tramplinas į pasaulio lengvosios atletikos čempionatą

Savaitgalį Kaune vyks Lietuvos lengvosios atletikos pirmenybės. Dėl 19 apdovanojimų komplektų S.Dariaus ir S.Girėno stadione kovos virš 250 sportininkų. Be to, be konkurencijos varžysis dar ir keliolika Latvijos lengvaatlečių.
Virgilijus Alekna
Lietuvos čempionate dalyvaus ir Virgilijus Alekna. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Daugiausiai dalyvių registruota bėgimų rungtyse. 800 m distancijoje ruošiasi startuoti 27 vyrai ir 20 moterų. Vyrų 200 m bėgime turėtų kovoti 25 sprinteriai, 100 m – 21, moterų 400 m -18. Deja, kelios rungtys turės tenkintis vos vienu kitu dalyviu. Moterų šuoliuose su kartimi pareiškė norą dalyvauti tik praėjusių metų čempionė Vitalija Dejeva, vos dvi sportininkės bėgs 3000 m su kliūtimis.

Šiais metais kaip reta daug Lietuvos čempionų pasiryžo apginti savo titulus. Truks tik Eglės Krištaponytės (1500 ir 5000 m), Airinės Palšytės (šiomis dienomis kovojančios dėl medalių Europos jaunimo čempionate Taline), Margaritos Matulevičiūtės (kūjis), Indrės Jakubaitytės (ietis), Vitalijaus Kozlovo (400 m, šįmet bėgs tik 800 m), Tomo Matijošiaus (5000 m), Dariaus Draudvilos (kartis, šįmet pasirinko kitą rungtį – disko metimą).

Yra toks mūsų reikalavimas, kad Lietuvos čempionatą galima praleisti tik labai ypatingais atvejais, – sakė K.Jezepčikas.

„Yra toks mūsų reikalavimas, kad Lietuvos čempionatą galima praleisti tik labai ypatingais atvejais – jeigu sportininkas yra traumuotas, ar dalyvauja tuo pačiu metu vykstančiose rimtose tarptautinėse varžybose“, – tvirtino Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyr. treneris Kęstutis Jezepčikas.

Šios pirmenybės bus kone atranka į pasaulio čempionatą Tegu (Pietų Korėja), kuris vyks vyks šių metų rugpjūčio 27 – rugsėjo 4 d.

„Praktiškai, po Lietuvos čempionato mes jau skelbsime rinktinės sudėtį pasaulio pirmenybėms. Šių metų sezonas jau yra įsibėgėjęs, tačiau sezonas skiriasi nuo kitų tuo, kad pasaulio čempionatas vyksta šiek tiek vėliau, nei visada,“ – kalbėjo K. Jezepčikas.

Pasak trenerio, nuo šio čempionato rezultatų priklausys daug: „Pagrindinis reikalavimas yra įvykdyti tarptautinės federacijos normatyvus, jie yra panašūs, kaip olimpiniai normatyvai. Sezono eigoje įvykdę juos yra apie 15 žmonių. Yra dar tokių, kuriems labai nedaug trūksta: nepasiseka ar vėjas per didelis būna, kaip Sakalauskui. Yra daug dar žmonių, kurie neturi tų normatyvų, tai šis Lietuvos čempionatas ir yra tam, kad jie galėtų juos įvykdyti.“

Tačiau tai, kad sportininkas yra įvykdęs normatyvą, dar nereiškia, kad jis automatiškai vyks į Tegu.

„Jeigu žmogus pavasarį jį įvykdė, o dabar Lietuvos čempionate jo sportinę forma yra labai toli nuo to lygio, tai mes tokius žmones svarstysim. Normatyvas – nėra dalyvavimo pasaulio čempionate garantija, normatyvas – tai sąlyga, be kurios į pasaulio čempionatą nepateksi,“ – kalbėjo Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės treneris.

Pasak jo,rinktinės kontūrai beveik aiškūs ir dabar, o pasibaigus Lietuvos čempionatui, jos sudėtis bus apspręsta ir prasidės  jau galutinis pasirengimo etapas.

Dalis Lietuvos komandos aklimatizacijai Rytų Azijoje galės pasinaudoti Universiada, kuri bus surengta rugpjūčio 12 – 23 dienomis Šenžene (Kinija)

Paklaustas, kuriose Lietuvos pirmenybių rungtyse įdomiausios kovos, K. Jezepčikas kalbėjo: „Įdomiausios rungtys bus tos, kuriose yra aukščiausio lygio varžovai. Daugumoje rungčių turime po vieną lyderį. Manyčiau įdomu bus sprinte, kur varžysis R. Sakalauskas ir M. Skrabulis. Atrodo, kad Sakalauskas yra ryškesnis lyderis, bet viską parodys varžybos. V.Aleknai kažin ar A.Abromavičius pasipriešins, ko gero – dar anksti. Dar šuoliai į tolį: D. Aučyna dabar neblogai formoj. Jo ir P.Jakimaičio dvikova turėtų būti įdomi.“

Lietuvos lengvojai atletikai šie metai jubiliejiniai. Prieš 90 metų, 1921 metų liepos 30-31 dienomis Kaune, Vytauto kalne LFLS surengė pirmąsias Lietuvos lengvosios atletikos pirmenybes.  Taip prasidėjo mūsų lengvosios atletikos istorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius