-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

LSU lengvosios atletikos maniežui suteiktas Alekso Stanislovaičio vardas

Lietuvos sporto universiteto (LSU) Senato sprendimu Lietuvos sporto universiteto lengvosios atletikos maniežui suteiktas šviesios atminties Alekso Stanislovaičio – profesoriaus, ilgamečio LSU dėstytojo ir trenerio, Senato pirmininko, Sporto ir infrastruktūros prorektoriaus – vardas. Nuo šiol jis vadinsis Alekso Stanislovaičio lengvosios atletikos maniežas.
Aleksas Stanislovaitis
Aleksas Stanislovaitis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Anot Senato pirmininko prof. habil. dr. Alberto Skurvydo, šiame manieže treniruodamas savo auklėtinius profesorius A.Stanislovaitis neskaičiavo valandų, noriai dalijosi savo žiniomis ir patirtimi, o entuziazmu bei meile lengvajai atletikai užkrėtė tūkstančius vaikų ir jaunuolių.

„Pavadindami maniežą Alekso Stanislovaičio vardu norime nors taip įamžinti šio gero, protingo ir veržlaus žmogaus, patyrusio dėstytojo ir trenerio, ištikimo bendražygio atminimą“, – sakė A.Skurvydas.

Vienintelis Kaune lengvosios atletikos maniežas pastatytas 1979 metais. Maniežo plotas – apie 5000 kv. metrų. Jame yra 200 m bėgimo takas, mankštos salė, auditorijos. Vienu metu manieže gali sportuoti nuo 200 iki 350 sportininkų. Daugiausia maniežas pritaikytas lengvaatlečių reikmėms, tačiau jame gali sportuoti ir rankininkai bei salės futbolininkai.

Šiame manieže vyksta Universiteto studentų paskaitos, Kauno miesto lengvaatlečių treniruotės, patalpos yra nuomojamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius