Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lyties testai bus reguliarūs

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija pradės reguliariai vykdyti lyties nustatymo testus. IAAF generalinis sekretorius, prancūzas Pierre Weissas pranešė, kad organizacijos medicinei komisijai pavesta paruošti atitinkamą taisyklių rinkinį, kurį žadama svarstyti maždaug po metų.
Testų priežastis – Caster Semenya istorija
Testų priežastis – Caster Semenya istorija. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Caster Semenya

Neabejojama, kad tokių sprendimų prižastimi tapo PAR atletės Caster Semenya istorija, kuri tęsiasi iki šiol. IAAF jos lyties testo rezultatus nagrinės artimiausiu metu – rezultatus IAAF jau yra gavusi, tačiau pagal reglamentą juos analizuoti gali 12 dienų.

Mes privalome reaguoti. Būtų buvę daug geriau, jei tokiai situacijai būtume pasiruošę iki Berlyno atvejo, tačiau to neįvyko”, – sakė sekretorius. Taip pat minėtas pareigūnas kol kas atsisakė komentuoti šio lyties tyrimo rezultatus, tačiau patikslino, kad be testo buvo atlikta daugybė paralelių tyrimų, padėsiančių tiksliau nustatyti tikrąją sportininkės lytį. P.Weissas pažymėjo, kad IAAF vadovybė konsultuosis su savo teisės komisija ir bandys sureguliuoti mechanizmą, padėsiantį išvengti panačių incidentų. Kol neturime konkrečių normatyvų rinkinio, kuris tiksliai reglamentuotų sportininko lytį. Kitos sporto šakos taip pat susiduria su panašiomis problemomis. Šį klausimą TOK konferencijoje Kopenhagoje aptarėme ir su kitų įtakingų organizacijų atstovais.”

Tikimasi, kad netrukus IAAF su TOK paskelbs apie naujus bendrus tyrimus lyties nustatymo procedūros klausimu. Taip pat tikėtina, kad galutinis verdiktas C.Semenyai bus paskelbtas lapkričio 21 dieną vyksiančiame IAAF tarybos posėdyje Monake.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius