-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maratonas Šiaurės ašigalyje

Maratonai bėgami ne tik didžiuosiuose pasaulio miestuose ar stadionuose. Pats „šalčiausias“ bėgimas vyksta ir ant dreifuojančios ledo lyties Šiaurės ašigalyje. Jame šiemet dalyvavo 38 sportininkai iš 14 pasaulio šalių. Oro temperatūra bėgimo metu siekė 37 laipsnius žemiau nulio pagal Celsijų.
Maratonas bėgamas ir Šiaurės ašigalyje
Maratonas bėgamas ir Šiaurės ašigalyje / IAAF nuotr.
Temos: 2 Maratonas Bėgimas

Pergalę šiomis ekstremaliomis oro sąlygomis šventė Rusijos atstovas Jevgenijus Gorkovas. Jo laikas – 4:07.05 valandos. Rusas pirmavo nuo pat pirmųjų distancijos metrų ir savo pozicijų neužleido iki pat finišo. Atkakliausia kova vyko dėl antrosios vietos – sidabrą laimėjo prancūzas Reno Michaelis (4:44.13), labai nedaug aplenkęs Naujosios Zelandijos bėgiką Willį Robertsą (4:44.59). vertėtų pažymėti, jog pirmajame aštuntuke finišavo dar trys R.Michaelio broliai.

Šiame bėgime varžėsi ir 6 moterys. Greičiausia buvo kanadietė Pushpa Chandra – 7:27.31. Antra buvo britė Daniela Spiridiliosi, trečia – vokietė Sara Ames. Verta pažymėti, jog penkta tarp moterų liko šešiolikametė brazilė Stefanie Petersson (16:07.20). Visą kelią kartu su ja bėgo jos 68 metų mažiaus tėvas, JAV atstovavęs Denas Hameris, kuris tapo vyriausiu bėgimo dalyviu per visą šio maratono istoriją. Maratono bėgimas Šiaurės ašigalyje buvo surengtas jau septintą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius