Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merdinčią Lietuvos lengvąją atletiką Portlande gelbės Airinė Palšytė

Ketvirtadienį Portlande prasideda pasaulio lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionatas. Lietuva jame turi vos vieną atstovę. Airinė Palšytė dėl medalių kausis sekmadienio vakarą. Moterų šuolių į aukštį finale stiprių varžovių netrūks, bet jų galėjo būti kur kas daugiau, tačiau dėl dopingo skandalo čempionate negali dalyvauti elitinės Rusijos sportininkės – Marija Kučina ir Ana Čičerova. Ar lietuvė pasinaudos palankia galimybe laimėti medalį?
Vashti Cunningham, Airinė Palšytė, Ruth Beitia
Vashti Cunningham, Airinė Palšytė, Ruth Beitia / 15min.lt montažas
Portlandas 2016 | Šuolių į aukštį moterų finalas | Sekmadienis 22 val.

Lengvosios atletikos padėtį Lietuvoje puikiai iliustruoja ne tik vienintelė Lietuvos viltis šiame čempionate, bet ir jokios informacijos nepateikiantis oficialus federacijos puslapis.

1,97 m aukštį šį sezoną įveikusi Airinė Palšytė yra viena iš savo rungties favoričių. Lietuvė sėkmingai atsigavo po traumos, dėl kurios negalėjo tinkamai startuoti pasaulio čempionate Kinijoje.

Pasaulio uždarų patalpų čempionate lietuvei iki šiol sekėsi sunkiai – ji trijuose pastaruosiuose čempionatuose nepasiekė finalų. Tiesa, šįkart atrankos nebus, visos sportininkės iškart varžysis dėl medalių.

Jeigu A.Palšytei pavyktų iškovoti medalį, ji būtų vos antroji mūsų šalies atstovė, pasipuošusi pasaulio uždarų patalpų čempionato medaliu. Penkiakovininkė Austra Skujytė 2004 ir 2012 metais iškovojo bronzos medalius.

Už lietuvę šį sezoną aukščiau yra šokusios tik trys šuolininkės – amerikietė Vashti Cunningham (1,99), ispanė Ruth Beitia (1,98) ir Akela Jones (1,98) iš Barbadoso.

2014 metų pasaulio čempionė M.Kučina šį sezoną taip pat yra įveikusi 1,98 m aukštį, bet čempionate nedalyvaus. Praėjusių metų pasaulio čempionė A.Čičerova Kinijoje vykusiame čempionate tuomet įveikė 2,01 m aukštį. Abi sportininkės dėl Rusijos sportininkų diskvalifikacijos čempionatą turės praleisti.

36-erių Europos čempionė ispanė Ruth Beitia vis dar stebina puikia forma. Praėjusį mėnesį Ispanijos čempionate ji įveikė 1,98 m aukštį. Prieš dvejus metus Sopote vykusiame čempionate ji tapo vyriausia šios rungties medalininke, kai iškovojo bronzą.

Moterų šuolių į aukštį sezono favoritės
Vashti Cunningham JAV 1,99
Ruth Beitia Ispanija 1,98
Akela Jones Barbadosas 1,98
Airinė Palšytė Lietuva 1,97
Kamila Licwinko Lenkija 1,97

Tiesa, sezono favoritė yra pati jauniausia šuolininkė, dalyvausianti pasaulio čempionato finale, – sausio mėnesį pilnamete tapusi amerikietė Vashti Cunningham.

JAV ji puikiai žinoma ir dėl savo tėčio Randallo Cunninghamo, kuris yra garsus JAV amerikietiško futbolo lygos žaidėjas. Vashti neseniai vykusiame JAV jaunimo iki 20 metų čempionate iššoko į 1,99 m aukštį ir pagerino pasaulio uždarų patalpų jaunimo rekordą.

Tiesa, jaunajai žvaigždutei dar trūksta patirties. Iki šiol ji yra dalyvavusi vos vienose tarptautinėse varžybose – Pan Amerikos jaunių čempionate, kuriame tapo nugalėtoja. Ar pasaulio čempionatas neišgąsdins talentingos sportininkės?

1,97 m aukštį šį sezoną yra pasiekusi ir Lenkijos čempionė Kamila Licwinko. Lenkė taip pat kovos dėl medalio. Praėjusiais metais ji šoko į 2,02 m aukštį, o praėjusiame čempionate dalijosi aukso medalį su M.Kučina.

Į medalį taip pat taikosi italė Alessia Trost, kuri šį sezoną peršoko 1,95 m aukštį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius