-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

N.Medvedeva apie A.Palšytės pasirodymą finale: ji buvo sutrikusi ir nežinojo, ką daryti

Pirmadienio popietę į Vilniaus oro uostą sugrįžo Europos lengvosios atletikos čempionato dalyviai. Šuolių į aukštį finalinėse varžybose tryliktą vietą užėmusi Airinė Palšytė atsisakė bendrauti su žurnalistais. Lengvosios atletikos viceprezidentė Nijolė Medvedeva pripažino, kad šis čempionatas lietuviams nesusiklostė, ir tikino, kad sportininkai išgyvena dėl prasto pasirodymo.
Airinė Palšytė
Airinė Palšytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lengvosios atletikos gerbėjai tikėjosi, kad neseniai šalies rekordą pagerinusi šuolininkė nustebins Europą finalinėse varžybose, tačiau taip neatsitiko. 22-ejų metų Airinė Palšytė liko tik trylikta tarp penkiolikos finalo dalyvių.

Lietuvos šuolininkei antruoju bandymu pakluso 1,85 m aukštis bei pirmuoju – 1,90 m. Tačiau kiti trys A.Palšytės bandymai – du 1,94 m ir vienas 1,97 m – buvo nesėkmingi.

Iš Ciuricho sugrįžusi sportininkė atsisakė bendrauti su žurnalistais ir greitai pasišalino iš oro uosto.

Federacijos atstovė Nijolė Medvedeva pripažino, kad nesuprato to, kas atsitiko per finalines varžybas ir pažadėjo, kad bus giliau į tai pažvelgta: „Mums taip pat nelabai suprantama, kai žmogus išeina į finalines varžybas sutrikęs ir nežino, ką daryti. Mes tikrai dar tai analizuosime.“

– Sugrįžote su šypsena. Kaip jūs vertinate mūsų sportininkų pasirodymą? – 15min.lt paklausė N.Medvedevos

– Negi verksi dabar. Kaip yra, taip yra. Mes tikrai nesame nudžiugę ar patenkinti, nes komanda startavo ne taip, kaip mes planavome. Važiavo daug žmonių. Tuo mes ir dabar džiaugiamės, bet, matosi, kad neturime aiškių ir tvirtų lyderių, kurie galėtų lemiamu momentu pasirodyti taip, kaip jie sugeba. Jiems dar kažko trūksta. Agnei Šerkšnienei pritrūko ir sportinės sėkmės. Toks yra sportininkų likimas – arba turi fortūną, arba neturi.

Matosi, kad neturime aiškių ir tvirtų lyderių, kurie galėtų lemiamu momentu pasirodyti taip, kaip jie sugeba.

Džiaugiamės tais sportininkais, kurie sugebėjo parodyti savo asmeninius rezultatus. Tai mūsų maratonininkės, Eglė Staišiūnaitė. Tokiais sportininkais mes džiaugiamės, o lyderiams, iš kurių mes laukėme stebuklo ir gal net medalio, deja, nepavyko gerai pasirodyti. Dar turime augti, tobulėti ir laukti. Daugiau nieko nelieka.

– Kas artimiausiais metais galėtu tapti naujuoju Virgilijumi Alekna, kuris iškovotų medalius Lietuvai?
 
– Virgilijumi Alekna nebus niekas. Galbūt bus Andrius Gudžius ar kiti pajėgūs sportininkai, kurie gali bent jau patekti į finalus. Manau, kad A.Gudžiui dar pritrūko patirties. Jaunatviška baimė užvaldė. Jis buvo pajėgus kovoti dėl medalio. Taip pat Zinaida Sendriūtė galėjo pakovoti dėl medalio, bet fortūna nusisuko.

– Airinė Palšytė net atsisakė bendrauti. Ar sportininkė labai išgyvena dėl to, kas atsitiko finale?
 
– Manau, kad visi sportininkai išgyvena, kuriems nepasisekė. Aišku, Airinė anksčiau buvo traumuota, bet išvažiuodama ji tikrai demonstravo puikią formą. Mums taip pat nelabai suprantama, kai žmogus išeina į finalines varžybas sutrikęs ir nežino, ką daryti. Mes tikrai dar tai analizuosime. Pakalbinsime trenerius, kodėl taip galėjo atsitikti. Galbūt išsiaiškinsime to priežastis.

Aukščiausią, šeštą vietą, iš Lietuvos atstovų užėmusi disko metikė Zinaida Sendriūtė taip pat nedžiūgavo dėl savo pasirodymo: „Vieta gal labiau tenkina nei rezultatas. Nors ta šešta vieta irgi nėra aukšta. Galėjau būti aukščiau. Tą dieną sunkiai jaučiausi ir diskas neskriejo taip toli, kaip norėtųsi. Daugumai nepasisekė. Ne tiktai lietuviams, bet ir kitiems šiame čempionate. Buvo ir siurprizų. Pavyzdžiui, kroatė Sandra Perkovič po traumos numetė net 71,08 metro. Mažai kas to tikėjosi.“

Septintąją vietą užėmusi maratonininkė Rasa Drazdauskaitė klaidų ieškojo savo starte: „Vieta nebloga, bet visada galima geriau. Tik čempionai neteisiami. Dar yra kur pasitempti. Medalis būtų idealiausia. Manau, kad suklydau per lėtai pradėdama. Tiesiog bijojau užsiplėšti. Trasa buvo sunki. Galėjau greičiau pradėti ir būčiau buvusi aukštesnėje vietoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius