Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpietė Vaida Žūsinaitė: „Tai buvo vienas sunkiausių bėgimų mano karjeroje“

Sėkmingai Rio de Žaneiro vasaros olimpinėse žaidynėse pasirodžiusi maratono bėgikė Vaida Žūsinaitė šiuo metu mėgaujasi užtarnautomis atostogomis, kurių metu keliauja po Aziją. Tačiau net ir atostogaudama gana dažnai apsiauna bėgimo batelius, nes bėgimas jau seniai jai ne tik darbas, bet ir gyvenimo būdas.
Vaida Žūsinaite
Vaida Žūsinaite / Fotogenijai nuotr.

„Bėgioju, nes jaučiuosi atradusi sau tinkamą veiklą. Pastebėjau, kad kai negaliu bėgioti, tai ir prasčiau jaučiuosi. Praėjusiais metais dėl stresinio kojos lūžio negalėjau bėgioti du mėnesius, visi pastebėjo, kad atrodau liūdna“, – prisimena olimpietė.

Kaip ir kiekvienam bėgikui, taip ir V. Žūsinaitei būna dienų, kai atrodo, kad ji padarys viską, kad tik nereikėtų bėgti, tačiau prisimena ir tai, kad niekas kitas to už ją nepadarys. „Pagalvoju apie savo tikslus, kokia būsiu laiminga, kai nubėgsiu reikiamą distanciją, ir ...einu į trasą. Po kiekvienos, ypač sunkios treniruotės, jaučiuosi laiminga, nes žinau, kad esu stipresnė. Didžiausias džiaugsmas užplūsta po maratono finišo. Rio olimpiadoje verkiau iš džiaugsmo, negalėjau suvaldyti užplūdusių emocijų“, – šypsodamasi prisimena V. Žūsinaitė ir priduria, kad tai buvo vienas sunkiausių bėgimų gyvenime.

Nors gana dažnai varžyboms ji ruošiasi užsienio šalyse, tačiau mėgstamiausios jos bėgiojimo trasos driekiasi per gimtąjį Alytų. „Šis miestas ne tik labai gražus ir žalias, bet jame yra ir daug bėgimui tinkamų trasų su gera danga. Kadangi čia grįžtu ne taip jau dažnai, todėl pasiilgstu gimtųjų vietų, kurios man nėra nusibodę, o tai pat jaučiu nostalgiją vietoms, kuriose pradėjau bėgioti“, – sako olimpinį Rio maratoną sėkmingai įveikusi V. Žūsinaitė, kurią džiugina faktas, kad vis daugiau žmonių Lietuvoje atranda bėgiojimą. Profesionali maratono bėgikė jiems turi vieną, tačiau itin svarbų patarimą – pasirūpinti avalyne bėgimui, kuri tinkamai apsaugo pėdas, nesvarbu koks būtų bėgimo tikslas – maratonas ar vos keli kilometrai.

Bėgti su batais, kurie tam yra sukurti, – daug lengviau ir maloniau. Ypač tai aktualu moterims, kurios nori atrodyti stilingai, bet tuo pačiu jaustis patogiai tiek sportuodamos, tiek leisdamos laisvalaikį. Į šį jų norą įsiklausė sportinės avalynės gamintojas „Adidas“ pristatydamas atnaujintus „Pure BOOST X“ bėgimo batus. Pastelinės mėtos, rausvos ir juodos spalvos bėgimo bateliai savo forma primena moteriškas kūno linijas ir optiškai mažina koją, dėl specialaus išlinkimo ties pėda, batai ją apgaubia ir prilaiko kiekviename žingsnyje. Ne vieną dešimtį kilometrų net ir atostogų metu nubėganti olimpietė V. Žūsinaitė tikina šiam sezonui pasirinkusi juodos spalvos batus. „Ši spalva yra mano mėgstamiausia, o, be to, – praktiška, nes tinka prie visų spalvų drabužių“, – pasakoja maratono bėgikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius