Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionatui besirengiantis Virgilijus Alekna apie ateitį nekalba: „Pagyvensim – pamatysim“

Vis dar geriausias Lietuvos disko metikas Virgilijus Alekna rengiasi svarbiausiam metų startui – pasaulio lengvosios atletikos čempionatui, kuris rugpjūčio 10-ąją startuos Maskvoje. Dukart olimpinis čempionas prieš varžybas Rusijoje startuos vos kartą – ateinantį savaitgalį (liepos 26 – 28 dieną) Londone vyksiančiame Deimantinės lygos etape „Sainsbury's Anniversary Games“.
Virgilijus Alekna
Virgilijus Alekna / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Šiemet tarptautinėse varžybose dalyvavau tik kartą, tad nelabai žinau, kokia varžovų forma, nesekiau ir jų rezultatų“, – paklaustas apie disko metikų kovą Deimantinėje lygoje sakė V.Alekna.

Prestižinėse lengvaatlečių varžybose kol kas vyksta labai įnirtinga kova – po dešimties etapų Robertas Hartingas turi 8, Gerdas Kanteris 7, o Piotras Malachowskis 6 taškus. Ketvirtas su 5 taškais žengia Ehsanas Hadadi.

Šį sezoną R.Hartingas diską jau skraidino 69,91 metrą, o P.Malachowskis buvo pasiekęs ir labai aukštą rezultatą – 71,84 m. V.Alekna kovo mėnesį Ispanijoje vykusiose Europos žiemos metimų taurės varžybose užėmė antrą vietą, diską nuskraidinęs 64,66 m, o Vilniaus žiemos ilgų metimų pirmenybėse balandį laimėjo su 63,23 m rezultatu.

„Manau, kad pasaulio čempionate pagrindiniai pretendentai į aukso medalius bus R.Hartingas ir P.Malachowskis. Kiek numesiu? Nenoriu spėlioti, reikia dalyvauti varžybose ir pamatysime“, – dabartinių savo galimybių neatskleidė sportininkas.

V.Alekna pripažino, kad apie būsimas sąlygas Maskvoje nežino nieko, nes Rusijos sostinėje nėra dalyvavęs jokiose varžybose: „Pro Maskvą esu buvęs tik pravažiavęs.“

„Tikslas – sudalyvauti varžybose, nes sezonas, jei taip jį galime pavadinti, buvo sunkus, didžiąją jo dalį teko praleisti. Bus labai džiaugsminga, jei pavyks nuvažiuoti, tačiau norėčiau patekti į finalą“, – kukliai apie planus pasaulio čempionate pasakojo V.Alekna.

Kol kas pasaulio čempionate Maskvoje vietą yra užsitikrinęs tik V.Alekna. Kitas Lietuvos disko metikas 22 metų Andrius Gudžius šiemet vykusiame Europos jaunimo čempionate laimėjo auksą, įrankį nuskraidinęs 62,40 m, tačiau iki pasaulio čempionato B normatyvo dar trūksta – jis užbrėžtas ties 64 metrų žyma. Jam įvykdyti sportininkui liko vienerios varžybos – Lietuvos čempionatas.

„Jeigu atsižvelgsime į jo amžių, rezultatai yra geri, tačiau jaunam sportininkui svarbiausia yra tobulėti, kad ir po truputį, tačiau kasmet reikia prie rezultato pridėti po metrą ar du. Andrius jau turbūt antri metai rezultato ženkliai nepagerina – tai nėra gerai. Manau, kad jam su treneriu reikia kažkokių pasikeitimų, jeigu nenori ir toliau stovėti vietoje, tačiau tikiu, kad jie tai žino ir stengiasi kažką daryti“, – teigė V.Alekna.

Po dukart pasaulio čempionato sidabro ir aukso medalius laimėjęs atletas apie ateitį po varžybų Maskvoje kalbėti neskuba ir teigia, kad pirmiausia reikia startuoti pasaulio čempionate, o vėliau viskas priklausys nuo noro varžytis: „Pagyvensim – pamatysim.“

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius