Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po fiasko Berlyne – naujas pasaulio rekordas (nuotraukos)

Rusijos šuolininkė su kartimi Jelena Isinbajeva penktadienį Ciuriche (Šveicarija) vykusiose lengvosios atletikos turo „Aukso lyga” varžybose pasiekė naują pasaulio rekordą, įveikusi kartelę 5,06 metro aukštyje.
Penktadienį Šveicarijoje vykusio penktojo Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) „Aukso lygos“ varžybų etapo moterų šuolių su kartimi rungtyje rusė Jelena Isinbajeva 1 cm pagerino sau pačiai priklausiusį pasaulio rekordą.
Jelena Isinbajeva / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiose varžybose, kaip ir pasaulio čempionate Berlyne, šuolininkė atliko 3 bandymus, tačiau rezultatas buvo visiškai kitoks. Pirmaisiais bandymais įveikusi 4,71 bei 4,81 metro ji tapo varžybų nugalėtoja, mat pasaulio čempionė, lenkė Anna Rogowska, neįveikė 4,86 metro aukščio. Jau būdama nugalėtoja rusė užsisakė 5,06 metro ir įveikė jį jau pirmuoju bandymu. Tai buvo jau 27 du kartus olimpinės čempionės pasaulio rekordas.

Kitose rungtyse paminėtina eilinė Blankos Vlasič pergalė šuolio į aukštį sektoriuje – pergalei užteko 2,01 metro aukščio, ir vokietės Arianos Friedrich nesėkmė – ji teįveikė 1,94 metro ir liko ketvirta.

Amerikietė Sanya Richards pasiekė geriausią sezono rezultatą pasaulyje bėgant 400 metrų – 48,84 sekundės. 800 metrų bėgimą tarp vyrų laimėjo kenietis Davidas Rudisha – 1:43.53, o olimpinis čempionas Jurijus Borzakovskis teliko šeštas. Trišuolio rungtyje niekas neprilygo portugalui Nelsonui Evorai (17,38), o 1500 metrų bėgime – pasaulio čempionei Mariam Jamal iš Bachreino (3:59,15)

Ko gero pirmą kartą 100 metrų distancijoje vargo turėjo Usainas Boltas – šį kartą pasaulio rekordininkui garbingai priešinosi jo tautietis Asafa Powellas, pralaimėjęs tik paskutiniuose distancijos metruose (9,81 ir 9,88 sekundės atitinkamai).

Iš kovos dėl pagrindinio Aukso lygos” piniginio prizo pasitraukė Kerron Stewart iš Jamaikos. Laimėjusi pirmus keturis etapus, šį kartą ji 100 metrų bėgime liko antra (11,04) – nugalėjo amerikietė Carmelita Jetter (10,86). Pasaulio čempionė Shelly-Ann Fraizer liko tik ketvirta (11,10).

Kovą dėl milijono dolerių tęsia Kenenisa Bekele – 5000 metrų jis įveikė geriausiu šio sezono laiku pasaulyje (12:52.32 minutės). Geriausią sezono rezultatą ieties metimo sektoriuje parodė ir norvegas Andreasas Torkildsenas – 91,28 metro.

Tad paskutiniajame Aukso Lygos” etape dėl pagrindinio prizo liko kovoti tik trys lengvaatlečiai – Jelena Isinbajeva, Sanya Richards bei Kenenisa Bekele. Paskutinis etapas vyks rugsėjo 4 dieną Briuselyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius