-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po trijų rungčių Austra Skujytė pirmauja Europos čempionato penkiakovės varžybose

Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų pirmenybėse Prancūzijos sostinėje moterų penkiakovės lydere tarp 14 dalyvių po trečiosios – rutulio stūmimo – rungties penktadienį tapo Austra Skutyjė.
Austra Skujytė
Austra Skujytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

31 metų Lietuvos daugiakovininkė, kuri 2004 metų Atėnų vasaros olimpiadoje iškovojo sidabro medalį, turi 3 042 taškus ir lenkia pirmosios rungties – 60 m barjerinio bėgimo – nugalėtoją prancūzę Antoinette Naną Djimou Idą (2 930 tšk.) bei lyderės poziciją praradusią ir antrojoje rungtyje – šuolių į aukštį – triumfavusią olandę Remoną Fransen (2 919 tšk.).

Stumdama rutulį jau pirmuoju bandymu (16,92 m) lietuvė tapo lydere, antrasis jos mėginimas nebuvo įskaitytas, o trečiuoju bandymu rutulį ji nustūmė 17,53 m (1 031 tšk.) bei pasiekė geriausią savo sezono rezultatą. Be to, tai geriausias sezono rezultatas Lietuvoje, o uždarose patalpose A.Skujytė tik du kartus yra stūmusi rutulį toliau.

Antra rutulio stūmimo rungty buvo pirmenybių šeimininkė Antoinette Nana Djimou Ida (14,81 m; 848 tšk.), o trečią vietą užėmė švedė Jessica Samuelsson (14,32 m; 815 taškų).

Po pirmosios rungties A.Skutyjė čempionate buvo aštunta (60, 8,60 sek., asmeninis rekordas, 995 taškai), o po antrosios (šuolis į aukštį, 1,83 m; 1 016 tšk.) pakilo į ketvirtą poziciją.

Penktadienio pavakarę Europos lengvosios atletikos pirmenybių Paryžiuje penkiakovės rungties dalyvės varžysis ketvirtoje rungtyje – šuolių į tolį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius