-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš atostogas Lietuvos olimpiečiai atidavė duoklę gerbėjams Kaune

Daugiau nei dvi savaites Kaune, Rotušės aikštėje, veikęs „LTeam“ olimpinis miestelis sekmadienį buvo pilnas žmonių. Visi jie susirinko pagerbti iš Brazilijos, Rio de Žaneiro spėjusių sugrįžti Lietuvos olimpiečių.
Kauno Rotušės aikštėje pagerbti iš Rio sugrįžę Lietuvos sportininkai
Kauno Rotušės aikštėje pagerbti iš Rio sugrįžę Lietuvos sportininkai / Vilmanto Raupelio nuotr.

Bronzą iškovoję Aurimas Didžbalis, Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė, sidabrą į Lietuvą parvežę Saulius Rittter ir Mindaugas Griškonis, keturvietės valties įgula Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis bei Aurimas Adomavičius, maratono trasą įveikusios Diana Lobačevskė, Rasa Drazdauskaitė ir Vaida Žūsinaitė, plaukikai Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas – visiems jiems Kauno Rotušės aikštėje gerbėjai galėjo padėkoti asmeniškai.

Vilmanto Raupelio nuotr./Kauno Rotušės aikštėje pagerbti iš Rio sugrįžę Lietuvos sportininkai
Vilmanto Raupelio nuotr./Kauniečiai skubėjo įsiamžinti su bronzą laimėjusiu sunkiaatlečiu A.Didžbaliu

Norinčių tai padaryti ir, žinoma, įsiamžinti bendrose nuotraukose netrūko. Sirgaliai dėmesiu apgaubė ne tik medalius į Lietuvą parvežusius sportininkus. Padėkos žodžių išgirdo ir tie olimpiečiai, kurie į namus šįkart grįžo likę už medalininkų trejetuko.

„Svarbiausia, kad jie kovojo iki galo“, – sakė su anūku į „LTeam“ olimpinį miestelį Kaune atėjęs Algimantas. Vyriškis sakė, jog dvi savaites, kada Rio de Žaneire vyko 2016-ųjų olimpiada, beveik nemiegojo.

„Gerai, kad atostogavau. Tai už nemiegotą naktį atsiimdavau dieną. Aišku, buvo kas pažadina anksčiau“, – juokėsi į anūką žvilgtelėjęs vyriškis.

Šventinį renginį pradėjo braziliški ritmai – kauniečiams ir sportininkams pasirodė tradicinio kovos ir šokio meno kapueira šokėjai.

Į sceną pakviesti olimpiečiai, kurių kai kurie iš Rio de Žaneiro grįžo tik renginio išvakarėse, neslėpė, kad jaučiasi truputį pavargę ir pasiilgę artimųjų. Ne vienas jų sakė, jog kurį laiką svarbiausias darbas bus atostogos. Tačiau jos netruks ilgiau nei mėnesį. Vėliau sportininkai grįš prie įprasto režimo ir pradės ruoštis naujiems čempionatams ir varžyboms.

Vilmanto Raupelio nuotr./Kauno Rotušės aikštėje pagerbti iš Rio sugrįžę Lietuvos sportininkai
Vilmanto Raupelio nuotr./Kauno Rotušės aikštėje pagerbti iš Rio sugrįžę Lietuvos sportininkai

„Bronzinės“ olimpietės D.Vištartaitė ir M.Valčiukaitė dėkojo gerbėjams, stebėjusiems jų kovas Rio: „Jūsų palaikymą tikrai jautėme. Gavome labai daug palaikymo žinučių. Ačiū už tai!“, – sakė sportininkės.

Iškovotais sidabriniais medaliais pasidabinę kauniečiams ir komandos nariams dėkojo ir S.Rittteris bei M.Griškonis.

Pastarasis, ant scenos užlipęs su dukra rankose, neslėpė, jog norėjo Lietuvai parvežti auksą. Bet neslėpė džiaugsmo ir sidabrine pergale.

„Dėl to ir dirbau“, – į klausimą, ar tikėjosi laimėti medalį, sakė ir bronzą laimėjęs sunkiaatletis A.Didžbalis. Ypatingai griežto rėžimo prieš olimpiadą ir jos metu laikęsis sportininkas atvirai prisipažino, kad vienas pirmųjų dalykų, kuriuos padarė grįžęs į namus, buvo suvalgyta pica. „Labai jos norėjau...“, – su šypsena prisipažino sportininkas, netrukus nuskubėjęs pas gerbėjus.

Po olimpiečių sutiktuvių didžiajame „LTeam“ olimpinio miestelio ekrane bus transliuojama lemiama olimpiados krepšinio kova – dėl aukso medalio kovos JAV ir Serbijos rinktinės. O 2 val. nakties bus galima stebėti karnavalo ritmu vyksiančią žaidynių uždarymo ceremoniją.

Vilmanto Raupelio nuotr./Kauno Rotušės aikštėje pagerbti iš Rio sugrįžę Lietuvos sportininkai
Vilmanto Raupelio nuotr./Duoklė sirgaliams – autografai ant trispalvės

Dvi savaites olimpiados ritmu gyvenusio „LTeam“ olimpinio miestelio organizatoriai – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Kauno miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius