Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasa ir Živilė Lenkijoje – pirmajame penketuke

Sekmadienį Lenkijoje, Ščecino Stargorode, penki Lietuvos bėgikai startavo sezono atidarymo varžybose „Memorial Winanda Osinskiego“. 10 kilometrų bėgimo trasą įveikė olimpitės Živilė Balčiūnaitė bei Rasa Drazdauskaitė, jaunosios Vaida Žūsinaitė, Evelina Uševaitė, vyrams atstovavo Marius Diliūnas. Geriausiai sekėsi olimpietėms: R.Drazdauskaitė atbėgo 4-a, Ž.Balčiūnaitė buvo penkta.
Lenkti vyrus R.Drazdauskaitei (d.) – ne naujiena
Lenkti vyrus R.Drazdauskaitei (d.) – ne naujiena / Romo Sausaičio nuotr.

Bėgusios tarp 56 dalyvių visos 4 Lietuvos bėgikės pateko tarp 12 pajėgiausių. R.Drazdauskaitė distanciją įveikė per 34,48 minutės ir užėmė 4 vietą. Ž.Balčiūnaitės laikas – 35,54, tai penktas rezultatas. V.Žūsinaitė liko 9-a (36,15), E.Uševaitė – 12-a (38,18). Nugalėjo ukrainietė Olga Kalendrova-Očal (34,22), antra buvo Agniezska Jerzyk (34,35), trečia – baltarusė Anastasija Padalinska (34,42).

Anot Živilės ir Vaidos trenerio Romo Sausaičio, tai buvo tie rezultatai, kokių ir tikėjosi: „Realiai Živilė treniruotis pradės tik nuo gegužės, tai buvo atsigavimo proceso po bėgtos Romos maratono dalise, be to, dvi savaites jai skaudėjo gerklę, tad beveik nesitreniravo. Distanciją sudarė du ratai, pirmajame rate pabėgo penkios sportininkės, Živilės tarp jų nebuvo, vėliau vieną sportininkę ji pasivijo. Kiek žinau, Rasos treneris Č.Kundrotas taip pat patenkintas rezultatu.“

Tuo tarpu Vaida ne tokia patenkinta savo pasirodymu: „Laikas ne pats geriausias, nors oras buvo neblogas, organizavimas – taip pat. Bėgti buvo malonu, daug žiūrovų.”

Marius Diliūnas distanciją įveikė per 31,14 minutės ir užėmė 19 vietą tarp 200 startavusių vyrų.

Beje, kone 800 kilometrų iki varžybų vietos Lietuvos atstovai vyko automobiliais, o visą kelią pirmyn prie vairo sėdėjo Ž.Balčiūnaitė. Tikrai geležinė coliukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius