Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rio sidabrą laimėjusi parolimpietė Marieke Vervoort planuoja eutanaziją

Geriausia 2015 metų Belgijos neįgali sportininkė Marieke Vervoort laimėjo sidabro medalį Rio parolimpinėse žaidynėse, tačiau vis dar kalba apie eutanaziją. 37 metų moteris kenčia nuo neišgydomos ir progresuojančios raumenų ligos.
Marieke Vervoort
Marieke Vervoort / „Scanpix“/AP nuotr.

Šeštadienį belgė laimėjo 400 metrų vežimėliais lenktynes, tačiau teigė, kad po Rio žaidynių baigs savo sportininkės karjerą.

Sportininkė anksčiau yra atskleidusi, kad dokumentus eutanazijai užpildė dar 2008 metais, tačiau po laimėjimo Rio paneigė gandus, kad iš gyvenimo pasitrauks jau netrukus. Belgijos žiniasklaida prieš Rio parolimpiadą pranešė, kad M.Vervoort iš eutanazija bus įvykdyta iškart po Rio.

„Tam turi ateiti laikas – kai gerų dienų bus mažiau nei blogų. Aš vis dar mėgaujuosi tuo, ką darau“, – teigė 37-erių moteris.

„Scanpix“/AP nuotr./Marieke Vervoort
„Scanpix“/AP nuotr./Marieke Vervoort

Belgijoje eutanazija yra įteisinta, tačiau gali būti vykdoma tik nepagydoma liga sergančiam žmogui. M.Vervoort liga verčia ją kęsti nuolatinius skausmus, kojų paralyžių, nemigą.

Liga jai buvo diagnozuota dar 14 metų ir nuo tada ji „nuolat kovoja“. Nepaisant to, vežimėlių lenktynėse ji pasiekė aukštumų – Londono parolimpinėse žaidynėse 100 metrų rungties auksą ir 200 metrų rungties sidabrą.

„Aš myliu sportą, jis yra mano gyvenimas. Vis dėlto šis sidabro medalis turi ir kitą pusę – aš nuolat kenčiu treniruotėse. Atėjo metas atsisveikinti“, – BBC cituoja belgę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius