-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šanchajuje siautė sprintas

Sekmadienį Kinijos Šanchajuje vykęs IAAF lengvosios atletikos „Grand Prix“ priešpaskutinis etapas pateks į istoriją dėl fantastiško sprinterių pasirodymo. Taip pat po 13 mėnesių pertraukos į bėgimo takelį grįžo olimpinis čempionas Liu Xiangas.
Tyson Gay pasiekė antrą rezultatą rungfties istorijoje
Tyson Gay pasiekė antrą rezultatą rungties istorijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carmelita Jeter
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carmelita Jeter

Usainas Boltas savo vasaros sezoną baigė ir atsisakė startų Azijoje dėl nuovargio – galbūt šis sprendimas buvo labai išmintingas, mat amerikietis Tysonas Gay distanciją įveikė per 9.69 sekundės. Tai 2-3 rezultatas rungties istorijoje bei naujas nacionalinis rekordas. Asafa Powellas liko antras (9,85), Darvinas Pattonas – trečias (9,89). Penktas liko Kaune vykusį Europos U23 čempionatą laimėjęs britas Harry Aikines-Aryette (10,13).

Moterų sprinte amerikietė Carmelita Jeter sugaišo 10,64 sekundės ir dar kartą pagerino geriausią šio sezono pasiekimą pasaulyje. Antra liko jamaikietė Veronica Campbell-Brown (10,89).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Liu Xiang į bėgimo takelį grižo po 13 mėnesių pertraukos
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Liu Xiang į bėgimo takelį grižo po 13 mėnesių pertraukos

Pirmą kartą po traumos, gautos Olimpinėse žaidynėse Pekine, varžybose startavo Atėnų olimpinis čempionas Liu Xiangas. Jis pasiekė puikų rezultatą (13,15), tačiau nugalėtojo laurai po fotofinišo vis dėlto atiteko amerikiečiui Terrence Trammelui, parodžiusiam tokį pat laiką.

Nesunkiai savo rungtį laimėjo ir pagrindinė turnyro žvaižgždė Jelena Isinbajeva – pergalei jai užteko 4.85 metro aukščio. Rusė bandė pasiekti ir 28 pasaulio rekordą savo karjeroje, tačiau kartelė 5,07 metro aukštyje nepasidavė. Kaip ir įprasta šį sezoną, antrą bei trečią vietas pasidalino lenkės Anna Rogowska bei Monika Pyrek (4,60 bei 4,50 metro). Beje, pasaulinės naujienų agentūros buvo išplatinę klaidingą informaciją apie tai, kad rusė naują pasaulio rekordą pasiekė, tačiau maždaug po valandos ta informacija buvo paneigta.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jelenai Isinbajevai dar vcienas pasaulio rekordas nepakluso
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jelenai Isinbajevai dar vienas pasaulio rekordas nepakluso

Klasikinė šio sezono dvikova vyko ir šuolio į tolį sektoriuje – amerikeitis Dwightas Phiilipsas nugalėjo PAR šuolininką Godfrejų Mokoeną (8.36 prieš 8,27 metro). Šuolio į aukštį sektoriuje triumfavo taip pat ametikietis Andre Mansonas (2,27 metro).

Tarp moterų trišuoliu toliausiai nušoko rusė Tatjana Lebedeva (14,72), vos 11 centimetrų atsiliko Nadežda Aliochina.

1500 metrų bėgimą laimėjo etiopė Gilete Burka (4:02,15), 800 metrų greičiausiai nubėgo Augustinas Choge iš Kenijos (1:45,10), 400 – Sherica Williams iš Jamaikos (49,83). Tarp vyrų pastarojoje distancijoje stipriausias buvo LaShawnas Merritas (45,28).

100 metrų bėgimą su barjerais laimėjo Briggite Foster iš Jamaikos (12,56), 200 metrų bėgimą vyrams – amerikietis Wallesas Spearmonas (20,57). Karjerą baigiantis 2003 metų pasaulio čempionas Kimas Collinsas čia liko antras (20,90).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius