Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Semenya pirmą kartą vilkėjo suknelę

Pietų Afrikos bėgikė Caster Semenya aplink ją susiklosčiusią situaciją dėl jos lyties priima kaip pokštą bei pirmą kartą gyvenime dėvi suknelę.
Caster Semenya
Caster Semenya / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po to, kuomet po pergalės pasaulio lengvosios atletikos čempionate pasklido gandai, jog afrikietė iš tikro yra vyras, IAAF iniciavo 18-metės lyties patikrinimo testą. „Dievas mane sutvėrė tokią ir aš priimu save tokią, kokia esu, – sako sportininkė. – Ir aš didžiuojuosi  savimi, priimdama visą šią situaciją kaip pokštą“.

Į gimtinę su aukso medaliu grįžusią sportininkę gerbėjai sutiko kaip nacionalinę pažibą, o vienas plakatas oro uoste skelbė – „Semenya – pirmoji mūsų sporto ledi“.

Sportininkę palaiko ir vietos žiniasklaida – netrukus pasirodysiančio gyvenimo būdo žurnalo „YOU“ numeryje bus išspausdintas straipsnis, pavadintas „Vau, pažiūrėkite į Caster dabar“ – nuotraukose sportininkė pozuoja su madingais dizainerių kurtais drabužiais, su profesionaliu makiažu ir prabangiais papuošalais. Taip pat iš provincijos kaimelio kilusi sportininkė interviu pripažino, kad sportinės aprangos pakeitimas į dizainerių apdarus jai padarė didelį įspūdį. „Norėčiau dėvėti sukneles ir dažniau – iki šiol tokios galimybės neturėjau. Anksčiau pati niekada sau drabužių nepirkdavau, tai darydavo mama. Tačiau dabar, kuomet žinau, kaip galiu atrodyti, noriu taip rengtis kuo dažniau. Taip pat norėčiau išmokti darytis makiažą.“

Tuo tarpu bėgikės treneris Wilfriedas Danielsas pareiškė, kad pirmasis lyties nustatymo testas C.Semenyai buvo atliktas prieš pasaulio čempionatą, tačiau pati sportininkė to net nežinojo. Jai buvo pasakyta, jog tai paprastas dopingo testas. Treneris teigia, kad taip buvo pasielgta norint apsaugoti sportininkę nuo papildomo psichologinio spaudimo, tačiau viskas apsivertė aukštyn kojom. „Ji būtų geriau pasiruošusi tokiai reakcijos audrai, jei jai iš anksto būtų buvę paaiškinta, kas yra lyties nustatymo testas ir kokios jos teisės tokioje situacijoje“, – teigė treneris.

Tuo tarpu PAR lengvosios atletikos federacija tokius trenerio pareiškimus vadina „nesąmonėmis“. Paskutiniais duomenimis, W.Danielsas, kuris kartu buvo ir PAR rinktinės vyriausiasis treneris, jau pareiškė atsistatydinąs iš pareigų.

O lyties nustatymo testo, paimto iš sportininkės Berlyne, rezultatai iki šiol nėra paskelbti. Pasak IAAF generalinio sekretoriaus Piere Weise, tai gali užtrukti dar 2-3 savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius